28/01-16 12:22; Opdateret: 28/01-16 13:27

Charmeoffensiv efter shitstorm: Her er dansk ambassades modsvarCharmeoffensiv efter shitstorm: Her er dansk ambassades modsvar

Den danske ambassade i Washington forsøger på sin hjemmeside at fortælle den rette historie om Danmark.

Bildstrecke im Grossformat »

De danske asylstramninger og især den såkaldte smykkelov har i de seneste uger vakt stor opsigt og negativ omtale i en lang række udenlandske medier.

Nu skyder den danske ambassade i Washington en charmeoffensiv i gang over for amerikanerne. Det sker på ambassadens hjemmeside.

Qvortrup om nazi-karikatur: Situationen er ude af kontrol
Qvortrup om nazi-karikatur: Situationen er ude af kontrol

- Danmark er fortsat blandt de mest gavmilde lande, når det handler om at tilbyde adgang til sundhedsbehandling, uddannelse og velfærd til flygtninge.Sådan lyder et af i alt seks punkter i et faktaark, som ambassaden har lagt ud på sin hjemmeside med overskriften "Fakta om Danmark & Flygtningekrisen i Europa".

Her orienterer den danske ambassade blandt andet om Danmarks størrelse, om det antal af flygtninge, som Danmark har modtaget, om hvor mange flygtninge Danmark forventer at modtage i år, og om hvor stor en bidragyder Danmark er til verdens udviklingslande.

Satiretegner om engelsk Løkke-karikatur: - Det kunne jeg ikke finde på
Satiretegner om engelsk Løkke-karikatur: - Det kunne jeg ikke finde på

- Danmark er fortsat blandt de mest gavmilde lande, når det handler om at tilbyde adgang til sundhedsbehandling, uddannelse og velfærd til flygtninge, lyder det.

Udenrigsminister Kristian Jensen meldte forleden ud, at de danske ambassader rundt om i verden skal være med til at rette op på Danmarks ry.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Dansk Industri er bekymret over smykkelovsballade

LÆS OGSÅ: Udenlandske medier håner Danmark: Løkke fremstilles som nazist

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx