Af Ritzau - 12/10-16 14:27

IS-afhoppere sidder i særlig lejr i SyrienIS-afhoppere sidder i særlig lejr i Syrien

Lejrchef: Vi har forsøgt at rehabilitere dem og påvirke deres bevidsthed. De kan ringe til deres ambassader.

Over 300 afhoppere fra Islamisk Stat og tilfangetagne kombattanter, deriblandt mange europæere, er indsat i en lejr, som syriske oprørere i gruppen Jaysh al-Tahrir har opført.

Den øverstbefalende i lejren, Mohammad al-Ghabi, siger til BBC, at oprørsgruppen har forsøgt at hjælpe de tidligere IS-krigere.

- Vi har forsøgt at rehabilitere dem og påvirke deres bevidsthed. De, som ville vende hjem, har haft mulighed for at ringe deres til ambassader og koordinere deres planer gennem os, siger han.

Ghabi siger, at der er franskmænd, hollændere og polakker blandt de internerede, men også personer fra Nordafrika, Mellemøsten og Centralasien.

Koner og børn er også interneret i lejren, som ligger på landet i provinsen Idlib i det nordlige Syrien.

Lejren er blevet fyldt op efter, at IS har mødt mere og mere modstand fra en tyrkisk-støttet offensiv.

Ghabi siger, at afhopperne fortæller, at Islamisk Stat er gået mere og mere i opløsning de seneste syv til otte måneder.

BBC har ikke haft adgang til lejren, men det har fået materiale, som viser, at der bliver passet på fangerne. Men mange af dem har ønsker om at forlade lejren.

Islamisk Stat taber både terræn i Irak og Syrien. I Irak forbereder sikkerhedsstyrkerne en offensiv for at genindtage storbyen Mosul fra jihadisterne.

FN's flygtningeorgan UNHCR forudser, at hundredtusinder bliver tvunget på flugt.

Islamisk Stat er også hårdt trængt i Raqqa i Syrien, der ofte omtales som islamisternes hovedstad.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx