Af Ritzau - 18/06-17 04:29

Dansker presser sig på helt i toppen af Le MansDansker presser sig på helt i toppen af Le Mans

Efter halvdelen af løbet er overstået, ligger flere danske kørere til podiepladser ved dette års Le Mans.

Danskeren David Heinemeier Hansson er med helt i toppen af den samlede stilling ved dette års Le Mans.

Efter godt 13 af de i alt 24 timer løbet varer, er danskeren og hans to medkørere på Vaillante Rebellion-teamet nummer tre.

Førstepladsen i den samlede stilling indtages af Porsche fra den bedste klasse, LM P1.

Ti omgange efter ligger Jackie Chang DC Racing, og lige i udstødningsrørene følger bilen med den danske kører ved rattet. Afstanden mellem de to er sølle fire sekunder.

Placeringen er imponerende i betragtning af, at David Heinemeier Hansson deltager i den næstbedste klasse, LM P2. Det samme gør for øvrigt bilen på andenpladsen.

Den førende Porsche er med i den bedste klasse, LM P1. Her var seks biler til start, men Toyota har kun en af sine tre biler tilbage. Og den er helt nede på en 47.-plads i den samlede stilling med 29 omgange op til førerbilen.

I LM GTE Pro-klassen ligger Aston Martin Racing med Nicki Thiim og landsmanden Marco Sørensen på førstepladsen. I den samlede stilling er teamet på en 19.-plads.

Holdet er dog kun ni sekunder foran en anden bil fra Aston Martin Racing, men har tilbagelagt hele 25 flere omgange end Porsche GT Team på tredjepladsen i den klasse.

Jan Magnussen er som sædvanlig med i en Corvette. Veteranen var efter de første timer med i spidsen, men er nu over en omgang efter den førende Aston Martin.

Den sidste dansker i feltet er Christina Nielsen. Hun er faldet lidt tilbage og indtager en tiendeplads i sin Ferrari i GTE Am-klassen. Teamet har tilbagelagt fire omgange færre end den førende bil, der ligeledes er en Ferrari.

Løbet slutter klokken 15 søndag eftermiddag.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx