Af Ritzau - 07/05-16 17:19; Opdateret: 07/05-16 18:08

Nedlagt tunnel og blød jord forsinker sporarbejde på FynNedlagt tunnel og blød jord forsinker sporarbejde på Fyn

Først fra mandag morgen vil togene køre som normalt på Fyn. Der er indsat togbusser mellem Odense og Nyborg.

storybild

I Kristi himmelfartsferien har Banedanmark arbejdet med omkring 80 forskellige projekter. (Arkivfoto) (Billede: Scanpix/Nikolai Linares)

Hvis man skal rejse mellem Odense og Nyborg, må man frem til mandag morgen berede sig på at køre med togbus.

Sporarbejdet på Fyn er nemlig stødt på forhindringer, som gør, at togene ikke kan køre fra søndag morgen, som det ellers var planlagt. Det meddeler Banedanmark i en pressemeddelelse.

- Vi har haft rigtig mange projekter, og der er sket nogle uforudsete problemer i går og i dag. Mellem Nyborg og Odense kommer vil ikke til at sætte tog ind før mandag morgen klokken seks, siger Steen Neuchs Vedel, anlægsdirektør i Banedanmark.

Banedanmark beklager de gener, som forsinkelsen vil give.

Ved Marslev er jorden mere blød, end man regnede med. Derfor tager det længere tid at få sporet på plads. I Odense er sporarbejderne desuden stødt på fundamentet af en nedlagt gangtunnel.

- Vi har oplevet meget blød bund i Marslev, og vi har skullet grave meget jord fra for at lægge ny jord på, siger anlægsdirektøren.

- Desuden er vi stødt på betonfundamentet af en gammel tunnel på Odense Stadion, og den har vi brugt meget tid på at komme ud over, fortæller han.

Forsinkelsen betyder også, at der kører færre IC-tog mellem Korsør og København søndag. I Kristi himmelfartsferien har Banedanmark arbejdet med omkring 80 forskellige fornyelses- og vedligeholdelsesprojekter mellem Roskilde og Odense.

Halvdelen af dem er blevet udført på Sjælland. Her bliver arbejdet dog formentlig færdig til tiden, så der kan køres mellem Roskilde og Nyborg som planlagt fra søndag morgen klokken ti.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Connie Hedegaard i spidsen for...
bt.dk
Tv-vært får sagt det helt forkerte på...
bt.dk
DMI: I morgen vågner danskerne i én...
bt.dk
Efter storsatsning i sommeren 2016:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx