Af Ritzau - 18/04-17 01:26

Højesteret i Arkansas bremser to henrettelser i 11. timeHøjesteret i Arkansas bremser to henrettelser i 11. time

Delstaten Arkansas møder igen modstand mod planerne om at gennemføre en serie af henrettelser over 11 dage.

Højesteret i den amerikanske delstat Arkansas har stoppet to henrettelser, få timer før de skulle være gennemført mandag.

Beslutningen om at stoppe henrettelserne blev truffet, efter at en føderal appeldomstol ellers havde godkendt delstatens planer om at gennemføre otte henrettelser i løbet af 11 dage.

Med fire dommerstemmer mod tre besluttede den højeste retsinstans i Arkansas at bremse henrettelserne af Don Davis og Bruce Ward, der begge har tilbragt mere end 20 år på dødsgangen dømt for drab.

De to dødsdømtes advokater har anmodet om at få henrettelserne bremset på grund af deres klienters mentale tilstand.

Fredag besluttede en dommer i delstaten Arkansas at stoppe planerne om otte henrettelser, der alle skulle gennemføres i løbet af 11 dage.

Det skete, fordi medicinalselskabet bag en af de tre medikamenter i den dødelige injektion havde bedt den føderale dommer om at gribe ind, fordi lægemidlet ikke var lavet med henblik på henrettelser.

Den beslutning er siden blevet omstødt ved en appeldomstol i St. Louis. Appeldomstolens beslutning ændrer dog ikke ved højesterets afgørelse, hvilket mandag betød, at de to henrettelser blev bremset.

Det oplyser statsadvokaten i Arkansas mandag.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx