Af Ritzau - 22/06-17 13:52; Opdateret: 22/06-17 14:14

Tricktyve forklarer: Syg søn og gæld fik dem til at stjæleTricktyve forklarer: Syg søn og gæld fik dem til at stjæle

Et sygt barn og et spilleproblem. Det er årsagerne til, at to tricktyve har stjålet og misbrugt hævekort.

En af de to rumænske tricktyve, der er anklaget for at have stjålet og misbrugt mange ældres hævekort, forklarer i Retten i Lyngby, at han gjorde det for at redde sin søn.

- Jeg har fem børn. Jeg har en 20-årig, der er heroinmisbruger, jeg har en 24-årig dreng, der har leukæmi.

- De sidste fire år har jeg prøvet at gøre alt, hvad jeg kunne for at redde ham. Det eneste jeg beder om er, at I kan forstå grunden til det. Vi er jo alle sammen forældre, siger den tiltalte.

Det er ikke første gang, at han har begået forbrydelser af den karakter.

I november 2014 blev han af Retten i Nykøbing Falster udvist med indrejseforbud i seks år på grund af en tilsvarende forbrydelse.

- Jeg foretrak at komme herop (til Danmark red.) og gøre det i stedet for at miste ham, siger den tiltalte om sin syge søn.

Den anden tiltalte i sagen forklarer, at han har brugt pengene på sit spilleproblem.

- Jeg har tabt mange flere penge, end de penge der fremgår her. Jeg har lånt penge fra underlige mennesker med en høj rente, så jeg var tvunget til at betale dem tilbage. Jeg beklager selvfølgelig alt det, der er sket, siger han.

Begge forklaringer kommer, efter at anklageren har spurgt, hvad de mange stjålne penge skulle bruges til.

De to mænd anklages for tilsammen at have stjålet og misbrugt mere end 60 personers hævekort, hvoraf størstedelen af personerne var ældre.

Ifølge anklageren har den ene tiltalte stjålet for et beløb på lige over en halv million kroner, mens den anden har stjålet for et samlet beløb på 1,1 millioner.

Mændene er 47 og 27 år, og sagen behandles som en tilståelsessag. Der ventes at falde dom i sagen enten torsdag eller fredag.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx