Af Ritzau - 10/03-17 23:03

Viktor Axelsen taber til Lin Dan trods superstartViktor Axelsen taber til Lin Dan trods superstart

Viktor Axelsen tabte sin All England-kvartfinale til Lin Dan, selv om danskeren vandt stort i første sæt.

Badmintonspilleren Viktor Axelsen har stadig til gode at nå frem til semifinalerne ved Super Series Premier-turneringen All England.

Fredag aften måtte han i kvartfinalen se sig slået af den kinesiske superstjerne Lin Dan, der gennem karrieren har vundet seks All England-titler, fem VM-titler samt to OL-guld.

Sjetteseedede Lin Dan vandt 8-21, 21-14, 21-15 over den tredjeseedede dansker, der også sidste år blev slået ud i kvartfinalen.

Længe var der ellers tale om en dansk fest, da Axelsen leverede en magtdemonstration i første sæt. Men Lin Dan rejste sig flot.

23-årige Axelsen var kommet til kvartfinalen med to komfortable sejre, og han dominerede fra start mod Lin Dan. Faktisk fik han kineseren til at ligne en ordinær spiller.

Axelsen fandt hurtigt linjerne og udplacerede flere gange Lin Dan med sit præcise smash.

Danskeren varierede sit spil godt og udstrålede overskud, fokus og koldblodighed. Han bragte sig foran 11-4 og fastholdt momentum. I løbet af 18 minutter var sættet dansk med de ydmygende cifre 21-8.

Andet sæt var jævnbyrdigt i indledningen, hvor spillerne fulgtes ad til 7-7. Lin Dan fik dog mere og mere kvalitet i sit spil, mens Axelsen faldt i kadence.

Momentum var skiftet, hvilket man fornemmede, da Lin Dan med største koldblodighed vandt en maratonduel og bragte sig på 14-10. Derfra stod der Lin Dan på alt i sættet, som sluttede 21-14.

Det afgørende sæt startede lige med danskeren en smule ovenpå, hvilket gav føring 6-4. Men Lin Dan blev den første, der satte en pointstime sammen, da han vendte 7-8 til 11-8 inden sidebyttet.

Han forblev i teten og troede, at han havde bragt sig på 15-10, men han faldt til jorden, da dommeren vurderede, at han havde ramt nettet med ketsjeren og derfor gav pointet til Axelsen.

Danskeren reducerede til 12-14, men Lin Dan var ikke rystet. Det var Axelsen, der virkede træt, når han øsede nemme bolden ud af banen, og pludselig stod det 12-17.

Det kunne han ikke rette op på, og Lin Dan kunne juble over sejren efter 70 minutters badminton i Birmingham, da han udnyttede sin anden matchbold.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mere dårligt nyt til Hareide!...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx