Af Ritzau - 07/05-16 14:10

Kæmpe drop hjælper Kasakhstan til overraskende VM-sejrKæmpe drop hjælper Kasakhstan til overraskende VM-sejr

Ishockeyspillerne fra Kasakhstan leverede en stor overraskelse, da Schweiz blev nedlagt ved VM.

Kasakhstan var på forhånd blandt favoritterne til at rykke ud af A-gruppen fra Danmarks pulje ved ishockey-VM, men holdet åbnede med en overraskende 3-2-sejr efter overtid og straffeslagskonkurrence mod Schweiz.

Schweiz' målmand Reto Berra bidrog med et kæmpe drop i kampen, og det var medvirkende til, at Kasakhstan nu har to point og Schweiz et enkelt.

Kasakhstan fik tilkæmpet sig et straffeslag midtvejs i første periode, som dog blev misbrugt, og i stedet tog Schweiz føringen ved Samuel Walser fem minutter før pause.

I anden periode kom Kasakhstan langt bedre med, men det var fortsat schweizerne, der skabte de største chancer. En velspillende Vitali Kolesnik i Kasakhstan-målet holdt dog stand perioden ud.

Det kan man ikke sige om NHL-målmanden Reto Berra i modsatte ende, som leverede et gigantisk drop omkring 11 minutter inde i perioden.

I undertal sendte Roman Savchenko pucken væk fra egen halvdel, og på forunderlig vis kunne Berra ikke vurdere puckens bane, og pucken strøg ind lige over gribehandsken til 1-1.

Et drop, som kandiderer til at være blandt de største i mange år ved VM.

Fra at være i kontrol med kampen mistede Schweiz grebet, og det fortsatte ind i sidste periode, hvor overraskelsen kom tæt på.

Roman Starchenko lynede efter flot powerplay-spil midtvejs i perioden, og så var der for alvor pres på schweizerne.

Det håndterede de rødblusede fint, og kort efter udnyttede schweizerne selv et overtal til at udligne til 2-2. Denis Hollenstein stod for målet, da han fulgte op på sit eget forsøg.

De fem minutters overtid gav ingen scoringer, og i straffeslagskonkurrencen fuldbyrdede Kasakhstan overraskelsen ved at score på tre af holdets fire forsøg.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Denne vrede besked til handicappet...
bt.dk
Sanne Salomonsens glædesudbrud har...
bt.dk
Droppede ud af skolen som 14-årig: Nu...
bt.dk
Gæst opdagede svineri i dansk skov:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx