Af Ritzau - 16/11-16 18:58; Opdateret: 16/11-16 19:09

Lars Løkke talte sikkerhed med Donald TrumpLars Løkke talte sikkerhed med Donald Trump

Efter samtale med Trump lægger Lars Løkke op til at øge udgifterne til militær og national sikkerhed.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) talte onsdag eftermiddag i telefon i omkring ti minutter med den kommende amerikanske præsident Donald Trump.

De kom forbi en række emner, hvor det historisk nære forhold blev betonet, skriver statsministeren i en kommentar.

- Vi havde en venlig og konstruktiv snak, hvor jeg betonede, at Danmark er en nær allieret til USA og har været det gennem årtier. Vi står skulder ved skulder med vores amerikanske venner i kampen for en mere tryg verden.

- Aktuelt bidrager Danmark eksempelvis substantielt til kampen mod Isil's (en anden betegnelse for Islamisk Stat, red.) terrorregime i Syrien og Irak. Fremadrettet lægger regeringen op til at øge udgifterne til militær og national sikkerhed, skriver han.

Det er ikke første gang, at Lars Løkke Rasmussen åbner op for, at Danmark - og Europa - efter præsidentvalget skal tage et større ansvar for egen sikkerhed.

Under et officielt besøg i Frankrig understregede han for nylig, at det blandt andet gælder i sikkerhedspolitik, hvor Danmark og de andre europæiske Nato-lande kommer til at bruge flere penge på forsvar.

Men det gælder også i forhold til at skabe vækst og flere job, lød det.

USA har gennem de sidste årtier påtaget sig rollen som leder af den frie verden, og statsministeren håber, at landet fortsat vil indtage den rolle.

- Vi har brug for et stærkt USA, der vil stå i spidsen for den frie verden. Jeg føler mig overbevist om, at USA også fremadrettet vil påtage sig den rolle, skriver Lars Løkke.

Telefonsamtalen mellem de to ledere sluttede af med, at Donald Trump ved lejlighed gerne ville se statsministeren i Washington D.C.

- Endelig fortalte Donald Trump, at han via sine familierelationer har et utroligt positivt indtryk af Danmark som land og danskerne som folk, og at han gerne ville se mig i Washington D.C. ved passende lejlighed, siger Lars Løkke.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Paradise-deltager: Jeg er til vild sex
bt.dk
Ulykke med selvkørende Uber-bil var...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx