Af Ritzau - 19/08-16 15:32; Opdateret: 19/08-16 17:06

Handelsskole-elever: 10.000 praktikpladser er langt fra nokHandelsskole-elever: 10.000 praktikpladser er langt fra nok

Handelsskole-elever mener, at ny aftale vil kaste unge rundt i uddannelsessystemet.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter indgik fredag eftermiddag en trepartsaftale, der skal sikre, at der i 2025 skal være oprettet 8000 til 10.000 praktikpladser.

Landssammenslutningen af Handelsskoleelever er dog ikke imponeret over antallet. De mener, at aftalen langt fra er ambitiøs nok.

- Allerede i dag er der 13.000 unge, der mangler en praktikplads, siger Jonas Thisted, formand for Landssammenslutningen af Handelsskoleelever.

- Med en målsætning om, at der skal 30 procent af en årgang på erhvervsuddannelserne, så kan man godt se, at når der kun er 20 procent, der vælger erhvervsuddannelser i dag, så kommer vi til at mangle mange flere praktikpladser.

Som en del af aftalen vil man gøre brug af pisk og gulerod princippet, hvor man vil sanktionere de virksomheder, der ikke skaber tilstrækkeligt med nye praktikpladser, og belønne de virksomheder, der skaber praktikpladser.

Aftalen indebærer også, at der vil være særlige indsatsområder, hvor man vil øge incitamentet til at tage elever. Her nævnes der specifikt uddannelser som elektriker, mekaniker mv.

- Vi synes det er rigtig ærgerligt, at man forsøger at kaste os unge rundt i hele uddannelsessystemet ved at forsøge at styre os hen imod de uddannelser, som politikerne ønsker vi tager, siger Jonas Thisted.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx