Af Ritzau - 15/12-16 02:26

Virksomheder giver ansatte grønt lys til at benytte UberVirksomheder giver ansatte grønt lys til at benytte Uber

Mange danske virksomheder tillader, at firmaets ansatte kører med den omstridte kørselstjeneste Uber.

Imens et flertal på Christiansborg lægger op til en hårdere kurs over for kørselstjenesten Uber, ser store dele af erhvervslivet ud til at være glade for tjenestens muligheder.

Det skriver Berlingske torsdag.

I Berlingskes Toplederpanel svarer størstedelen af erhvervslederne, at de ansatte gerne må benytte Uber som et alternativ til den klassiske taxi.

For mens hver tredje siger nej til Uber, giver knap 43 procent grønt lys til, at ansatte må benytte den omdiskuterede kørselstjeneste.

Ud over at der er en stor modstand mod Uber i fagbevægelsen og blandt de røde partier og Dansk Folkeparti, har byretten og Østre Landsret dømt en Uber-chauffør for ulovlig taxikørsel i en principiel sag.

Det resulterede i, at anklagemyndigheden i sidste uge gjorde det klart, at man nu vil gå efter selve selskabet bag Uber-kørslen - det hollandske Uber BV.

Bødestørrelsen vil være helt op til 10.000 kroner per ulovlig taxikørsel, som selskabet ifølge anklagemyndigheden medvirker til, fremgår det anklageskriftet.

Hos virksomheden Nordic Transport er det til trods for den ophedede debat om tjenesten blevet en bevidst politik, at man dropper taxier. De er for dyre, lyder det fra direktør Jørgen Hansen.

- Hvis vi skal overleve i en ekstremt konkurrencepræget branche, så skal vi bruge nye og billigere muligheder, så vi opfordrer vores folk til at køre med Uber, siger han til Berlingske.

Berlingskes Toplederpanel består af topchefer i Danmarks 1000 største virksomheder målt på omsætning og de 70 største finansielle virksomheder. 1045 er blevet spurgt i Berlingskes undersøgelse.

232 har svaret på et eller flere spørgsmål, hvilket giver en svarprocent på 22.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mestrene spiller med musklerne:...
bt.dk
8-årig dreng er blevet fundet
bt.dk
Retoriker: 'Den her tale får...
bt.dk
Det plejer vi ikke at få at vide:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx