Af Ritzau - 23/08-16 14:49

Politi i Göteborg frygter nye hævndrabPoliti i Göteborg frygter nye hævndrab

Svensk politi beder om hjælp efter håndgranet dræbte otteårig. De frygter en spiral af hævndrab.

Svensk politi har foreløbig ikke pågrebet nogen, efter at en otteårig britisk dreng blev dræbt af en håndgranat i en lejlighed i Göteborg. Politiet håber, at de vil pågribe nogen hurtigt, da angrebet sættes i forbindelse med en bandekrig, og der er frygt for hævnangreb.

- Svensk politi tror, at der kan være tale om en banderelateret hævndrab, skriver Göteborgs-Posten.

- Myndighederne beder offentligheden om tips i sagen. De frygter, at bandekrigen skal blive optrappet yderligere, hvis der ikke hurtigt gribes effektivt ind.

Den otteårige lå og sov, da håndgranaten blev kastet ind i lejligheden i Göteborgforstaden Biskopsgården natten til mandag. Ifølge politiet var der mindst fem børn og flere voksne i lejligheden. De andre i lejligheden slap med lettere skader.

- Drengen var på ferie med sin mor og sine to søskende, oplyser faren til Göteborgposten.

En mand, som var tilmeldt på adressen i Biskopsgården, er tidligere dømt for drab. Drabene skete i Göteborg i marts 2015, hvor to unge mænd blev skudt og dræbt. Politiet kalder det en ren likvidering.

En talsmand for politiet, Thomas Fuxborg, siger, at efterforskerne går ud fra, at der var tale om et hævnmotiveret angreb.

- Det er afskyeligt. Udefra kan ingen se, hvem der befinder sig i lejligheden. At det rammer en otteårig uskyldig dreng er afskyeligt, siger Fuxborg.

Hvis politiets formodninger er rigtige, så er det anden gang, at den igangværende bandekrig koster et barn livet.

Sidst døde fire personer, deriblandt en firårig pige, da en bil eksploderede i Torslanda uden for Göteborg. Efterforskningen af drabet er ikke afsluttet.

De bander, der rivaliserer med hinanden, er løst sammensatte og har en uformel organisation. De har en geografisk tilknytning, siger talsmænd for politiet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx