Af Ritzau - 08/09-16 23:18; Opdateret: 09/09-16 16:13

Danske atleter snupper femtepladser ved para-OLDanske atleter snupper femtepladser ved para-OL

Både svømmeren Amalie Vinther og diskoskasteren Ronni Jensen blev nummer fem på førstedagen ved legene i Rio.

storybild

Det blev ikke til medalje for Amalie Vinther i 400 meter fri ved para-OL i Rio. I stedet vandt australieren Lakeisha Pattersson guld. (Billede: Scanpix/Bob Martin For Ois)

Flere danskere var torsdag i aktion på førstedagen ved de paralympiske lege i Rio.

For to af deltagerne blev det til en femteplads. Det var blandt andet tilfældet for svømmeren Amalie Vinther.

Den 20-årige Thisted-svømmer med cerebral parese i højre side klokkede ind i tiden 5 minutter og 12,01 sekunder i finalen i favoritdisciplinen 400 meter fri.

- Det var helt fantastisk at svømme en PL-finale, og jeg nød den gode stemning i hallen. Nu glæder jeg mig til at komme i vandet igen til de næste konkurrencer og vise, hvad jeg kan, udtaler Amalie Vinther i en pressemeddelelse.

Guldet gik overraskende til australieren Lakeisha Pattersson, der satte verdensrekord i tiden 4 minutter og 40,33 sekunder.

Også den danske diskoskaster Ronni Jensen endte på en femteplads, da han torsdag kastede 48,1 meter i finalen. Det er en centimeter fra hans personlige rekord.

Ronni Jensen blev efterudtaget til legene efter Ruslands udelukkelse, og han er meget tilfreds med sin præstation.

- Det var det største, jeg har oplevet, og jeg er vanvittig tilfreds. Det var en virkelig stærk konkurrence, og der blev sat ny verdensrekord. Det er nogle stærke gutter, jeg ligger og slås med, siger han.

I bordtennis var tre danskere i aktion torsdag.

Peter Rosenmeier var dog den eneste, der vandt sin første gruppekamp, mens Sophie Walløe og Michal S. Jensen begge tabte.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx