Af Ritzau - 05/12-16 22:40

Løkke efter 12 timers debat: Så gik der tid med detLøkke efter 12 timers debat: Så gik der tid med det

Årets anden åbningsdebat i Folketinget har bragt få nyheder, men mange små diskussioner med sig.

- Så gik der tid med det. Og det gjorde der jo. Vi fik noget at bruge tiden til.

Således afrunder statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sin tale efter rundt regnet 12 timers debat i folketingssalen med en henvisning til Tøsedrengenes kendte sang.

Under åbningsdebatten har de tre regeringspartier, det ene støtteparti, de fem oppositionspartier og de fire nordatlantiske mandater mandagen igennem diskuteret statsministerens redegørelse for den nye trekløverregering.

- Jeg mødte ind i morges med det lidt forfængelige håb, at der fra den anden side af folketingssalen ville komme nogle bud, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg synes, jeg har lyttet godt efter, men jeg har ikke fået nogen svar, fortsætter han henvendt til S-formand Mette Frederiksen.

- Der har været kritik af regeringens planer, som godt nok ikke er rullet ud i alle detaljer endnu. På den anden side præsenterer oppositionen ikke - efter 11,5 timers debat - et eneste bud på en alternativ plan, der ville være bedre.

Oppositionslederen afviser blankt beskyldningen om, at Socialdemokratiet ikke har fremlagt nogen planer. Og Mette Frederiksen skyder tilbage:

- Hele grundstemningen, hele tonen, er desværre den arrogance, vi oplever igen og igen og igen. Den klæder ikke statsministeren, siger hun.

Socialdemokraterne vil især gerne have svar på, om det er VLAK-regeringens plan at hæve pensionsalderen med et halvt år, som Venstre-regeringen lagde op til. Det vil Løkke ikke svare på:

- Nu er der en ny regering. En ny regering, der tillader sig at bruge tiden hen over julen og nytår til at lave et nyt udspil, siger han.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

16-årig kastede ét stykke fyrværkeri:...
bt.dk
Nadia Shilas advokat om dommen: Vi er...
bt.dk
Kvinde død efter fald fra vindue
bt.dk
Per undrer sig: Mor har været død i 9...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx