Af Ritzau - 12/12-16 14:52; Opdateret: 12/12-16 16:25

Dansk drama misser chancen for en Golden GlobeDansk drama misser chancen for en Golden Globe

Viggo Mortensen er nomineret til en Golden Globe, mens filmen "Under sandet" ikke er med i opløbet om en pris.

Den danske film "Under sandet" er ikke blandt de film, der kan håbe på at hive en amerikansk Golden Globe-statuette hjem til januar.

Til gengæld kan Viggo Mortensen give et dansk vinder-islæt ved prisuddelingen. Han er nomineret i kategorien bedste skuespiller i en dramafilm for sin rolle i "Captain Fantastic".

"Under sandet" er i opløbet blandt andet blevet slået af to franske film.

De nominerede til Golden Globe-priserne er blevet offentliggjort mandag, og trods tidligere spekulationer er "Under sandet" ikke på listen over nominerede i kategorien for bedste ikke-engelsksprogede film.

I stedet skal de franske film "Divines" og "Elle" kæmpe om en Golden Globe-hæder mod "Neruda" fra Chile, "The Salesman" fra Iran og tyske "Toni Erdmann".

Tidligere på året gik "Under sandet" også glip af en statuette ved en international prisuddeling. Her løb Norges "Louder Than Bombs" med hæderen, da Nordisk Råds filmpris blev uddelt.

Den populære og anmelderroste film "Under sandet" foregår efter Tysklands kapitulation i maj 1945.

Her bliver en gruppe unge, tyske krigsfanger udleveret til de danske myndigheder og sendt til Vestkysten, hvor de beordres til at fjerne over to millioner miner.

Viggo Mortensen skal slå stjerner som Denzel Washington og Andrew Garfield, hvis han skal kunne tage en Golden Globe-statuette med sig hjem for første gang.

Han har tidligere været nomineret til to Golden Globes for sine præstationer i "A Dangerous Method" og "Eastern Promises".

"Under sandet" blev i september udpeget som Danmarks bud i kapløbet om at blive nomineret til prisen for den bedste udenlandske film ved næste års Oscar-prisfest.

"Under sandet" har allerede høstet priser i Danmark. Den er blevet hædret med en Bodil-pris for årets bedste film og en Robert for årets danske spillefilm.

Det bliver talkshowværten Jimmy Fallon, der til januar næste år skal guide publikum og de mange tv-seere gennem det uhøjtidelige, men traditionsrige Golden Globe-show.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mestrene spiller med musklerne:...
bt.dk
8-årig dreng er blevet fundet
bt.dk
Retoriker: 'Den her tale får...
bt.dk
Det plejer vi ikke at få at vide:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx