Af Ritzau - 24/08-16 16:10

Russisk udelukkelse hjælper seks danskere til para-OLRussisk udelukkelse hjælper seks danskere til para-OL

Danmark har kunnet udtage yderligere seks udøvere til para-OL i Rio grundet udelukkelsen af Rusland.

Udelukkelsen af Rusland ved De Paralympiske Lege, der blev en endelig realitet tirsdag, kommer Danmark til gode i form af flere deltagere.

Yderligere seks danske atleter bliver der plads til Rio, fortæller Michael Møllgaard Nielsen, der er Danmarks PL-chef de mission, i en pressemeddelelse fra Dansk Handicap Idræts-Forbund.

- Vi har udtaget seks atleter, der har arbejdet ekstremt hårdt for at kvalificere sig til de Paralympiske Lege. Og på trods af skuffelsen over den glippede udtagelse, har de fortsat deres træning hen over sommeren.

- Jeg er enormt glad over, at vi nu har fået mulighed for at tage de seks atleter med, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at de er klar til at gribe chancen i Rio, siger Michael Møllgaard Nielsen.

De seks atleter er diskoskasteren Frida Jersø, løberen Mohamed Hersi, Ebbe Blichfeldt i kørestolsrace, svømmeren Lasse Winther Andersen samt cykelrytterne Kim Klüver Christiansen og Michael Jørgensen.

Med de seks kommer det samlede antal danskere atleter op på 21.

Det var sportsdomstolen CAS, der tirsdag afviste Ruslands anke af udelukkelsen fra para-OL.

Ruslands Paralympiske Komité (RPC) havde anket Den Internationale Paralympiske Komités (IPC) afgørelse om at udelukke nationen på grund af de mange dopingproblemer i landet.

Para-OL afvikles fra 7. til 18. september.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

41-årige Niklas havde succes, men gik...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Historisk punktum for dansk...
bt.dk
Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx