21/03-16 02:58

Brancheorganisation: Vi bør have en medicinalministerBrancheorganisation: Vi bør have en medicinalminister

Der er ikke nok fokus på biotek- og medicinalselskaberne, mener Lægemiddelindustriforeningen.

Mens andre erhvervsbrancher har deres egen minister, bliver medicinalindustrien efter eget udsagn overset. Hvis Danmark skal udklække det næste Novo Nordisk, så bør vi ifølge medicinalindustrien have en medicinal- og biotekminister.

Det skriver Berlingske.

Budskabet kommer fra Lægemiddelindustriforeningen, der peger på landbruget, byggeriet og søfarten som erhvervsområder, der lukrerer på at have egen minister.

- Andre sektorer har deres egne ministerier, som kan tale deres sag og sikre fremdriften. Vi kommer ikke her og beder om en masse penge, siger koncernchef i Lægemiddelindustriforeningen Ida Sofie Jensen til Berlingske.

- Vi beder om, at der er opmærksomhed på branchen i statsadministrationen, at der sættes ambitioner, og at der er politisk fokus på, hvad branchen har brug for, hvis den fortsat skal skabe vækst og beskæftigelse, siger hun.

Brancheforeningen har nu afleveret et oplæg til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og erhvervsminister Troels Lund Poulsen (V). I oplægget understreger foreningen, at den mener, at der er behov for, at regeringen formulerer en mere ambitiøs strategi for, hvordan Danmark udklækker den næste Novo Nordisk.

- Når statsministeren sætter sig for bordenden, ved vi, at det virker. Det giver en enorm synlighed. Det er ret simpelt. Når statsministeren siger, at der skal ske noget, så sker der noget, siger Ida Sofie Jensen.

Hun peger på, at det gav genlyd i hele Europa, da den britiske premierminister, David Cameron, i 2011 lavede en tiårig strategi for den britiske del af branchen.

Den danske lægemiddelindustri beskæftiger omkring 26.500 ansatte.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Gorm og hans tre danske børn i dyb...
bt.dk
Stewardesse faldt ud af fly og døde
bt.dk
Har du set den? Her er årets bedste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx