28/03-16 05:43

Ban Ki-moon: Massakre-bagmænd skal stilles til ansvarBan Ki-moon: Massakre-bagmænd skal stilles til ansvar

FN's generalsekretær kondolerer over for ofrene og deres familier efter blodigt angreb i Pakistan.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, fordømmer i stærke vendinger søndagens voldsomme angreb ved en park i den pakistanske by Lahore, hvor mindst 65 mennesker mistede livet.

- Generalsekretæren fordømmer stærkt selvmordsbombningen i dag ved Gulshan-e-Iqbal, lyder det i en meddelelse fra FN, hvor sydkoreaneren kondolerer over for ofrene og deres familier.

- Generalsekretæren opfordrer til hurtigt at få stillet gerningsmændene til ansvar i overensstemmelse med menneskerettighederne.

Samtidig opfordrer Ban Ki-moon til, at regeringen i Pakistan sikrer indbyggernes sikkerhed, herunder sikkerheden for "religiøse minoriteter".

Pakistansk Taliban har taget skylden for angrebet, hvor der foruden de mange dræbte også er hundredvis af sårede.

Eksplosionen skete, mens mange kristne familier var ved at fejre påske i parken. I en udtalelse siger Taliban, at netop kristne var mål for angrebet.

Adskillige børn menes at være blandt de omkomne.

Den indiske premierminister, Narendra Modi, har ringet til sit pakistanske modstykke for at sige, at "det indiske folk står sammen med dets pakistanske brødre i denne sorgens stund".

Pakistan har i årevis været plaget af Taliban-bevægelsens militante oprør mod staten, voldelige kriminelle grupper og sekterisk vold.

Tidligere i marts blev mindst 16 mennesker dræbt i et bombeangreb på en bus i regionen Peshawar.

I slutningen af januar angreb Taliban Bacha Kahn-universitetet i det nordvestlige Pakistan. Angrebet kostede 25 mennesker livet, og omkring 60 blev såret.

Lahore har hidtil været relativt forskånet for terrorangreb, da området ligger mod grænsen til Indien og ikke tæt på det omstridte nordvestlige område, hvor lokale klaner har kontrollen.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Caroline Wozniacki råber op efter...
bt.dk
Grand Prix-legenden Lys Assia er død
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Dansk fodboldstjerne fortæller om da...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx