Af Ritzau - 30/06-16 09:46; Opdateret: 30/06-16 10:32

Politiet har for første gang brugt den omstridte smykkelovPolitiet har for første gang brugt den omstridte smykkelov

Knap 80.000 kroner er fundet hos fem asylansøgere. Støjberg kalder beslaglæggelse for helt rimelig

storybild

(Billede: Scanpix)

Politiet har for første gang anvendt den såkaldte smykkelov, der gør det muligt at beslaglægge kontanter og værdigenstande fra asylansøgere.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), der står bag den omstridte lov, mener, at beslaglæggelsen af knap 80.000 kroner fra fem asylansøgere i Københavns Lufthavn viser, at der var brug for loven.

Er du interesseret i nyheder fra København, så like MX KØBENHAVN her.

Pengene skal bruges til at finansiere asylansøgernes ophold i Danmark.

- Det er efter min mening helt rimeligt, at man selv skal betale, hvis man kan klare sig selv, når man kommer hertil som asylansøger. Det viser, at der er god grund til, at vi i sin tid indførte loven, siger Inger Støjberg.

Hun påpeger dog, at loven ikke forhindrer, at asylansøgere har store beløb stående på udenlandske konti. Det er kun kontanter, værdigenstande og penge i danske banker, myndighederne kan få fat i.

- Jeg vil antage, at der er flere asylansøgere i Danmark, som har midler, men som har dem til at stå på udenlandske bankkonti. Man opretter selvfølgelig ikke en konto i Nordea eller Østjydsk Bank, når man er asylansøger fra for eksempel Irak.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx