Af Ritzau - 11/10-16 15:07; Opdateret: 11/10-16 16:03

Frifundet i terrorsag kræver erstatning på en millionFrifundet i terrorsag kræver erstatning på en million

Fire terroranklagede mænd har efter frifindelse udsigt til store erstatninger. En af dem kræver en million.

En af de fire frifundne i sagen om medvirken til Omar el-Husseins angreb i København vil kræve en million kroner i erstatning efter halvandet års varetægtsfængsling.

Det siger mandens advokat, Michael Juul Eriksen, efter at anklagemyndigheden tirsdag har besluttet at droppe at anke frifindelsen til landsretten.

- Jeg synes, at det er den helt rigtige afgørelse. Vi var selvfølgelig nervøse for, om der var nogle politiske hensyn, der gjorde, at man ville anke.

- Men for os er der ingen tvivl om, at den juridisk rigtige løsning var ikke at anke, siger Michael Juul Eriksen.

Hans klient, den 23-årige IA, blev på trods af frifindelsen for medvirken til terror idømt et halvt års fængsel for mindre forseelser.

Ikke desto mindre skal han altså kompenseres for de mange uberettigede måneder bag tremmer, mener Juul Eriksen.

- Det har været helt forfærdeligt for ham og hans familie. Når du sidder under en terrorsigtelse, er du udsat for ekstremt strenge forhold.

- Han har siddet under et kæmpe pres, for han har kunnet risikere at få livstid for noget, som han ikke har gjort, siger advokaten.

Kravet om erstatning vil efter alt at dømme blive endnu større fra den 32-årige MR.

Hans dom lød på bare 60 dages fængsel, mens to medtiltalte fik straffe på henholdsvis to et halvt og tre års fængsel for at bortskaffe den M95-riffel, som Omar el-Hussein brugte ved angrebet på Krudttønden 14. januar 2015.

Oprindeligt var en femte mand også sigtet for medvirken til el-Husseins angreb. Den dengang 18-årige mand nåede at sidde varetægtsfængslet i sagen i 329 dage, inden han blev løsladt.

Tidligere har hans forsvarer, advokat Niels Christian Strauss, sagt, at han på vegne af sin klient har kræve "et sted mellem en og halvanden million kroner" i erstatning.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx