Af Ritzau - 21/12-16 15:28

EU-Domstolen vrager dansk skattelov i Damixa-sagEU-Domstolen vrager dansk skattelov i Damixa-sag

Det strider mod EU-regler, at Damixa skulle betale skat af renteindtægter for lån til sit tyske datterselskab.

EU-Domstolen har afgjort, at det er i strid med EU-retten, da koncernen Masco Danmarks selskab Damixa skulle betale skat af renter på et lån til sit tyske datterselskab Damixa Armaturen GmbH.

Skat traf i 2008 afgørelse om, at Damixa skulle betale skat af renteindtægterne fra 2005 og 2006. De udgjorde i alt små ti millioner kroner.

Det danske moderselskab havde givet store lån til sit nødlidende datterselskab.

Datterselskabet havde derfor store renteudgifter til moderselskabet. Men de udgifter var ikke fradragsberettigede i Tyskland.

Fordi den danske regel om skattefritagelse ikke gælder over landegrænser, skulle det danske moderselskab betale skat af de modsvarende renteindtægter.

Men nu slår domstolen fast, at skattefriheden også skal gælde på tværs af lande.

Det er Jakob Krogsøe og Anders Endicott Pedersen fra advokatfirmaet Plesner, som har ført sagen for EU-Domstolen på vegne af Masco Danmark.

Ifølge dem er der tale om en kompliceret problemstilling.

Anders Endicott Pedersen siger, at dommen formentligt fører til en ændring af lovgivningen, så den kommer i overensstemmelse med EU-retten.

- Samtidig må andre selskaber, der er blevet beskattet under tilsvarende omstændigheder, forventes at kunne få genoptaget deres skatteansættelser efter de særlige regler om praksisændringer, siger han.

Det er Vestre Landsret, som har spurgt EU-Domstolen, om det er imod den fri bevægelighed at beskatte renteindtægter, når udgifterne til dem ikke kan trækkes fra i det land, hvor de skal betales fra.

Vicedirektør i Dansk Industri Kent Damsgaard ønsker ikke at forholde sig til enkeltsager.

Men han påpeger, at dommen er et oplagt eksempel på, hvorfor det er nødvendigt at få skabt bedre overensstemmelse mellem de nationale skatteregler.

- Virksomhederne opererer mere og mere internationalt. Udviklingen er drevet af forretning, ikke landenes forskellige skatteregler, der snarere opleves som en hindring, som ikke er fulgt med udviklingen, udtaler han i en skriftlig kommentar.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medier flår Liverpools synder midt...
bt.dk
Slut med smøger på stranden: Her...
bt.dk
Mette åbnede sin nye Rasmus...
bt.dk
Revy-krigen er afgjort: Denne revy er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx