Af Ritzau - 12/06-17 16:37

Dom om Amagerbanken overrasker statens selskabDom om Amagerbanken overrasker statens selskab

Finansiel Stabilitet har fire uger til at overveje, om frifindende dom skal ankes til Østre Landsret.

- Det er en anderledes dom, end vi havde forventet.

Det siger direktøren for Finansiel Stabilitet, Henrik Bjerre-Nielsen, efter nederlaget mandag i Retten i Lyngby om store tab i Amagerbanken.

- Vi ved godt, at der er sandsynlighed for, at det kan gå begge veje, når vi rejser en sag, siger Henrik Bjerre-Nielsen.

- Grundlaget for rettens vurdering er anderledes end det, vi havde, tilføjer han. Han hentyder dermed til, at retten undervejs blandt andet har hørt en række forklaringer fra vidner.

I alt havde Finansiel Stabilitet sagsøgt 11 personer på grund af store tab i den kuldsejlede bank.

Nogle af dem, heriblandt bestyrelsesformand N.E. Nielsen og direktør Jørgen Brændstrup, skulle betale erstatning på 900 millioner kroner, mens andre var ansvarlige for en del af dette beløb, nemlig 300 millioner kroner, lød påstanden.

Sagen har ikke drejet sig om bankens kollaps, men derimod om tre konkrete engagementer.

De stridende parter samlede godt 21.000 siders bilag og deltog i 61 retsmøder, før de tre dommere mandag morgen frifandt samtlige.

Blandt andet har Finansiel Stabilitet hævdet, at der var mangler i den interne kontrol. Direktør Jørgen Brændstrup havde for mange kasketter på. Men dette er ikke i sig selv ansvarspådragende, fastslår dommerne.

I afgørelsen vurderer de en stribe konkrete beslutninger i Amagerbanken om de tre engagementer.

Dommerne savner eksempelvis beviser for påstanden om, at en refinansiering af et byggeprojekt med lejligheder i en tidligere kaserne på Østerbro i København var et særdeles risikabelt arrangement, hvor Amagerbanken påtog sig drift af andres virksomhed.

Nu overvejer Finansiel Stabilitet, om afgørelsen skal ankes til Østre Landsret. Det skal i givet fald ske inden fire uger.

- Sagen fortjener, at vi laver en grundig vurdering, siger direktør Henrik Bjerre-Nielsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx