Af Ritzau - 18/03-17 03:51

Dommere forflyttes for at opfylde Trumps udvisningsdekretDommere forflyttes for at opfylde Trumps udvisningsdekret

Myndighederne har udpeget 12 byer, som midlertidige arbejdssteder for dommere, der skal udvise immigranter.

De amerikanske myndigheder arbejder på en plan, som skal sikre, at immigranter, der befinder sig ulovligt i USA og mistænkes for at være involveret i kriminalitet, bliver udvist hurtigst muligt.

Det oplyser kilder i den amerikanske regering.

Præsident Donald Trump udstedte i januar et dekret rettet mod personer uden opholdstilladelse, som er anklaget for at have begået kriminalitet.

Der skal deporteres flere end tilfældet var under Trumps forgænger, Barack Obama.

For at opfylde ordren fra Det Hvide Hus planlægger justitsministeriet i Washington midlertidigt at forflytte immigrationsdommere fra deres faste stillinger rundt om i USA til 12 byer.

Fælles for de udvalgte byer er, at de er hjemsted for usædvanligt mange af den type immigranter, som Trump ønsker at få sendt ud af USA.

En talskvinde for immigrationssektionen i justitsministeriet bekræfter, at der er udpeget 12 byer, hvortil immigrationsdommere muligvis vil blive forflyttet i en periode. Men hun ønsker ikke at uddybe planerne.

Blandt byerne er flere mindre i delstater som Texas, Arizona og Californien, der alle grænser op til Mexico. Desuden optræder storbyer som New York, Los Angeles, San Francisco, Miami og New Orleans på listen.

Ifølge det dekret, som Trump underskrev få dage inde i sin præsidentperiode, skal ulovlige immigranter med en straffesag hængende over hovedet som hovedregel udvises. Uanset om de bliver fundet skyldig eller ej.

Sådan var det ikke under Obama. Her var hovedreglen, at kun personer dømt for alvorlige forbrydelser skulle deporteres.

Kritikere påstår, at den nye politik på området risikerer at ramme indvandrere, som i sidste ende måske bliver frikendt og som ikke udgør en trussel mod det amerikanske samfund.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Annette Heick: Jeg hader at indrømme...
bt.dk
Megastjerne afslører ubehagelig...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Mand røvede Fakta-butik: Nu søger...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx