Af Ritzau - 22/11-16 14:04; Opdateret: 22/11-16 14:20

Løkke har ikke lyst til at svare på minusvækst-spørgsmålLøkke har ikke lyst til at svare på minusvækst-spørgsmål

Socialdemokratiet efterlyser svar på den nye trekløverregerings retning for det offentlige forbrug.

Vil der med en ny borgerlig trekløverregering med Venstre, Liberal Alliance og De Konservative komme minusvækst i Danmark?

Det spørgsmål sætter S-formand Mette Frederiksen hele sin spørgetid til statsministeren ind på at få svar på.

- Det er ikke et særligt svært spørgsmål at svare på, jeg har bare ikke lyst til at gøre det, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) under Folketingets spørgetime.

- Jeg bliver nødt til at stå og overveje, om jeg skal svare på en masse spørgsmål om et regeringsgrundlag, der ikke er forhandlet endnu. Og det er nok ikke hensigtsmæssigt.

Mette Frederiksen har noteret sig, at Liberal Alliance sigter mod "det mest borgerlige-liberale regeringsgrundlag nogensinde" og advarer mod udsigten til blokpolitik.

- Minusvækst vil betyde direkte besparelser på velfærd - på ældre, børn og skoler, siger hun.

Mens Lars Løkke Rasmussen nægter at svare på spørgsmål om et regeringsgrundlag, der er i forhandling, vil han gerne redegøre for Venstres position, hvad angår væksten i det offentlige forbrug.

- Mit eget udgangspunkt, Venstres udgangspunkt, er helt klart. Det kan man læse ud af den plan for et stærkere Danmark, som vi lagde frem, siger han.

I Helhedsplanen, som regeringen fremlagde i september som startskud for de nu kuldsejlede 2025-forhandlinger, blev der lagt op til en stigning i de offentlige serviceudgifter på 0,5 procent om året frem til 2025.

Lars Løkke Rasmussen pointerer samtidig, at han er skuffet over, at Socialdemokratiet ikke har fremlagt en konkret 2025-plan eller et finanslovsforslag.

- Det irriterer mig grænseløst, at Socialdemokratiet her tre måneder efter, vi har lagt en plan frem, ikke har givet antydningen af et svar på, hvordan man vil skabe vækst i 2025, siger han.

- Vi kan ikke engang få at vide, hvad Socialdemokratiets ambitionsniveau er. Det er nedslående. Vi har et førende oppositionsparti, som endnu ikke har fremlagt et forslag til finansloven.

Efter spørgetimen genoptager de tre borgerlige partiledere forhandlingerne om et nyt regeringsgrundlag.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Landsholdsspiller vil ikke stoppe med...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx