Af Ritzau - 30/11-16 12:36; Opdateret: 30/11-16 13:31

Mistænkt for Hedegaard-attentat mister navnebeskyttelseMistænkt for Hedegaard-attentat mister navnebeskyttelse

Forsvareren for 29-årige BH har kæret afgørelsen til landsretten, hvorfor mandens navn fortsat er hemmeligt.

Det skal ikke længere være ulovligt at nævne navnet på den mand, der sigtes for at have forsøgt at dræbe islamkritikeren Lars Hedegaard.

Onsdag har Retten på Frederiksberg valgt at ophæve det navneforbud, der siden 30. april 2014 har beskyttet den 29-årige.

Mandens forsvarer har dog ikke opgivet kampen. Byrettens afgørelse er kæret til landsretten.

Det betyder, at den mistænktes navn først må offentliggøres, hvis Østre Landsret siger god for byrettens beslutning.

Det var Radio24syv, der havde anmodet om, at navneforbuddet blev ophævet. Anklagemyndigheden havde tilsluttet sig ønsket.

Det var i februar 2013, at en mand forklædt som postbud affyrede skud mod Lars Hedegaard ved sidstnævntes hjem på Frederiksberg.

I en periode sad den mistænkte fængslet i Tyrkiet, men her slap myndighederne ham fri. Dermed blev Danmarks anmodning om en udlevering ikke efterkommet. Manden er derfor efterlyst internationalt.

Allerede i november 2013 blev den eftersøgte varetægtsfængslet in absentia. Det vil sige uden selv at være til stede.

I sin begrundelse for at ophæve navneforbuddet peger Retten på Frederiksberg på, at der nu er gået så lang tid, at den sigtede kun kan takke sig selv for, at han endnu ikke er blevet afhørt af politiet.

Særligt henviser retten til nyligt offentliggjorte oplysninger fra det amerikanske udenrigsministerium. Her mener man at vide, at den 29-årige har sluttet sig til Islamisk Stat og må betegnes som terrorist.

På den baggrund mener retten nu, at offentlighedens interesse i at kende den sigtedes identitet må veje tungere end hensynet til dansklibaneseren.

Tidligere i år straffede Østre Landsret Lars Hedegaard med en bøde på 10.000 kroner for at nævne BH's navn. Overtrædelsen er sket i to artikler på en svensk netavis, i bogen "Attentatet" og på Facebook.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
Løkke i ny dobbeltrolle: Erhvervsfond...
bt.dk
Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx