Af Ritzau - 31/10-16 16:44

Tibet-komité om sigtelser: Retssikkerheden er truetTibet-komité om sigtelser: Retssikkerheden er truet

To politifolk er sigtet for at lyve i retten i Tibet-sagen. Det glæder formanden for Støttekomiteen for Tibet.

Formanden for Støttekomiteen for Tibet, Anders Højmark Andersen, er glad for, at to politifolk nu er blevet sigtet for at have løjet i retten i den såkaldte Tibet-sag.

- Det er jo en alvorlig sag, når politifolk lyver i retten. Så er folks retssikkerhed truet. Retten lægger stor vægt på, hvad politifolk siger.

- Det kan jo føre til, at der er forbrydelser, der ikke bliver opklaret, eller at uskyldige bliver dømt, siger han.

De to mænd er henholdsvis vicepolitiinspektør og politikommissær. Sigtelsen er rejst af Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Det er dog ikke sikkert, sagen i sidste ende kommer for retten. Det afgøres af statsadvokaten.

- Anmeldelsen tyder på, at Den Uafhængige Politiklagemyndighed er på rette spor, siger Anders Højmark Andersen.

Baggrunden er de tidligere afsløringer af, at Københavns Politi havde forsøgt at skjule Tibet-flag for den kinesiske præsident under et besøg i 2012.

Noget, som politiet ellers har afvist, at der skulle have været instrukser om.

Sigtelserne drejer sig om, hvad der blev sagt i en retssag, som flere aktivister havde rejst mod Københavns Politi.

I retten bedyrede de to politiledere, at der ikke var instrukser om at gribe ind. Derfor kommer sigtelsen heller ikke bag på Anders Højmark Andersen.

- Det stemmer med, hvad vi har erfaret fra begyndelsen. Man prøver at skjule de ordrer, politiet havde om at skjule demonstranter fra den kinesiske præsident, siger han.

Vicepolitiinspektøren er i retsbogen fra sagen citeret for dette: "Der var ikke nogen instrukser fra overordnet side om, at personer, der stod med tibetanske flag, skulle fratages disse."

Og politikommissæren sagde, at der så vidt han huskede "ikke var særlige hensyn eller instrukser, der skulle tages højde for i forbindelse med dette statsbesøg."

Advokaterne for de to citerede politifolk har ikke ønsket at kommentere sagen. De ønsker heller ikke at bekræfte, om det er de to, der er blevet sigtet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx