Af Ritzau - 19/11-16 16:47

Saxo Bank-stifter åbner champagne for LA-ministerposterSaxo Bank-stifter åbner champagne for LA-ministerposter

Lars Seier går ikke "i sort" over tabte topskattelettelser, som ellers var et ultimativt krav for LA.

- Anders' principfasthed har ført til en kæmpetriumf.

Sådan lyder det fra Saxo Bank-stifter Lars Seier Christensen med henvisning til, at Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, formentlig snart får en ministerpost, når partiet som ventet går med i en trekløverregering.

Der er til gengæld ikke udsigt til, at Liberal Alliance får de topskattelettelser, som partiet har truet med at vælte Venstre-regeringen over.

Men det er ikke noget "at gå i sort" over, skriver Lars Seier Christensen på Facebook. Han kalder udviklingen for partiets "hidtil største succes".

- Topskattelettelser versus ministerbil, lyder det. Også fra nogle af vore egne. Det er en komplet misforståelse, skriver Lars Seier Christensen og tilføjer:

- Anders' principfasthed har ført til en kæmpetriumf, og i stedet for at slås om en ganske lille del af statsbudgettet, får LA nu indflydelse på det hele i stedet.

Udmeldingen er opsigtsvækkende, fordi Lars Seier Christensen i opgøret om topskatten er blevet set som den kompromisløse indpisker i Liberal Alliances bagland.

Rigmanden har tidligere fastslået, at Lars Løkke Rasmussen stod over for en "besværlig og ydmygende proces", før statsministeren "alligevel kommer til at give sig" på topskatten.

- Ufatteligt at man ikke kan forstå så klar en besked, som den Anders (Samuelsen, red.) har givet, har Lars Seier tidligere skrevet på Facebook med henvisning til Samuelsens ultimative krav.

Da opgøret om topskatten var på sit højeste, mødtes Lars Løkke Rasmussen med Lars Seier Christensen på en café i København.

Flere kilder oplyste dengang til Ekstra Bladet, at Seier og Løkke havde haft en højlydt diskussion. Det afviste Lars Seier Christensen dog.

Og eventuelt knubbede ord er i hvert fald glemt nu. Lars Seier skriver på Facebook:

- Åbn en flaske champagne i aften - det har jeg tænkt mig at gøre - hvis jeg overhovedet kan vente så længe!

Han mener, at den kommende trekløverregering vil præsentere "det mest ambitiøse regeringsgrundlag i nyere tids danmarkshistorie".

- Det trænger vi til, og det er hvad, vi kommer til at se.

- Kan der blive andre, stærkere samlede løsninger end fokuseringen på nøjagtigt fem procent topskat hele vejen op, så kommer jeg personligt ikke til at gå i sort. Så tager vi det senere, skriver Lars Seier Christensen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Caroline Wozniacki råber op efter...
bt.dk
Mand sigtet: Halalslagtede geder i...
bt.dk
Mand klemt fast mellem bygninger:...
bt.dk
Grand Prix-legenden Lys Assia er død
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx