Af Ritzau - 14/05-16 18:07

Forstå det nye Eurovision-pointsystemForstå det nye Eurovision-pointsystem

Det Internationale Melodi Grand Prix, Eurovision, vil med nye regler skabe mere spænding i konkurrencen.

Når Eurovision Song Contest i aften løber af stablen i Globen i Stockholm, bliver det med en stor ændring i måden, der gives point på.

Siden 1975 har fagjuryens og seernes stemmer sammenlagt dannet baggrund for pointgivningen. Hvert land har givet point til ti lande. Favoritten har fået 12 point, den næstbedste 10, mens de øvrige lande har fået point fra 8 og ned til 1.

I år deles juryens og seernes point op, så der er flere point at spille om, og pointgivningen deles også op i to afdelinger.

Sådan kommer det til at foregå:

* Først fordeles juryens point.

* Når der i år ringes rundt til deltagerlandene, og en repræsentant for landet for åben skærm afgiver pointene fra 1 til 8 samt 10 og 12, så er det udelukkende fagjuryens point, der afgives. Det er Ulla Essendrop, der afgiver danskernes point.

* Når juryens point er fordelt, kommer turen til de europæiske seeres point.

* Seernes stemmer omregnes også til point fra 1 til 8 samt 10 og 12, og pointene fra alle landene lægges sammen.

* Hvis Sverige for eksempel har fået maksimum seerpoint fra alle 41 stemmeberrettigede lande (Der er 42 deltagende lande, men de må ikke stemme på sig selv), vil de således få lagt 492 (41x12) til de point, de har fået af fagjuryerne.

* Når alle seernes point er lagt sammen, så bliver de samlet annonceret, og den sang, der har modtaget flest, bliver annonceret til sidst.

Grunden til det nye pointsystem er, at man ønsker at beholde spændingen til det sidste, og man ikke kommer i en situation, hvor det er afgjort, hvem der vinder, længe inden showet er forbi.

Kilder: Eurovision

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
Morten Resen jubler: 'Det havde vi...
bt.dk
Mand sigtet: Halalslagtede geder i...
bt.dk
Caroline Wozniacki råber op efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx