Af Ritzau - 12/11-16 17:53

Dansk måltyv overrasket over landsholdsudtagelseDansk måltyv overrasket over landsholdsudtagelse

Christian Gytkjær kan få debut for landsholdet, når Danmark tirsdag spiller venskabskamp mod Tjekkiet.

Den danske angriber Christian Gytkjær blev overrasket, da landstræner Åge Hareide lørdag ringede og fortalte ham, at han er blevet udtaget til det landshold, der tirsdag møder Tjekkiet i en venskabskamp.

- Jeg havde absolut ikke regnet med det, så det var en glædelig nyhed, siger han til Ritzau.

Rosenborg-spilleren fortæller, at det er en drøm, der nu er gået i opfyldelse, men at landsholdet ikke er noget, han har gået og spekuleret på i sin hverdag i Norge.

- Selvfølgelig går man og drømmer om det og håber på, at det sker, men omvendt er det ikke sådan, at jeg er blevet skuffet, når det ikke er sket, siger han.

- Det er ikke noget, jeg har gået og brudt min hjerne alt for meget med. Det er noget, der kommer som en bonus, og nu er der så opstået mulighed for det, og det glæder jeg mig da til.

Christian Gytkjær er måske ikke et navn, der får en klokke til at ringe hos alle danskere, men den 26-årige angriber har scoret mål på samlebånd i den norske Tippeliga de seneste sæsoner.

45 mål i de seneste fire sæsoner står danskeren noteret for, og med 19 mål i den netop overståede sæson blev han ikke kun topscorer i ligaen men også norsk mester med Rosenborg.

Der er da heller ingen tvivl om, hvad Gytkjær gerne vil bidrage med på landsholdet.

- Kan jeg komme ind og prikke en enkelt ind, så vil det jo være en succes. Men ellers så bliver det jo bare fedt at opleve.

- Jeg glæder mig til det, og jeg kender jo flere af spillerne fra ungdomslandsholdene, så det bliver helt sikkert en fed oplevelse, siger han.

Selv om sæsonen er forbi i Norge, så har Rosenborg stadig en enkelt kamp tilbage, da de norske mestre i næste weekend spiller pokalfinale mod Kongsvinger.

Christian Gytkjær blev indkaldt til landsholdet sammen med sin klubkammerat Mike Jensen og Lucas Andersen, der spiller i schweiziske Grasshopper, da Pierre-Emile Højbjerg og Martin Braithwaite meldte fra på grund af småskader.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sys Bjerre brød igennem med en sang...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx