21/01-16 14:27

Kommune får løftet pegefinger for ulovlig mundkurvKommune får løftet pegefinger for ulovlig mundkurv

En e-mail til ansatte i Gribskov Kommune ligner en ulovlig mundkurv, konstaterer Folketingets Ombudsmand.

Folketingets Ombudsmand kritiserer Gribskov Kommune, efter at kommunen i en e-mail gav det indtryk, at ansatte fik mundkurv på i den offentlige debat.

Offentligt ansatte har nemlig udstrakt frihed til at kritisere forholdene på deres arbejdsplads. Men en e-mail fra Gribskov Kommune henvendt til samtlige ledere af børne- og ungeinstitutioner gav det modsatte indtryk, konkluderer Ombudsmanden.

- E-mailen efterlader det indtryk, at kommunen ikke ønskede, at de ansatte skulle udtale sig kritisk om deres arbejdsområde i den offentlige debat, selv om de udtalte sig på egne vegne. At signalere den slags er i strid med de ansattes ytringsfrihed, siger ombudsmand Jørgen Steen Sørensen.

De ansatte havde påtænkt at melde sig ind i Facebook-gruppen "Forældre i Gribskov", hvor der blandt andet blev debatteret anvendelse af ressourcer på kommunens børne- og ungeområde.

Gribskov Kommune reagerede med en e-mail, hvori den gjorde opmærksom på de ansattes loyalitetspligt over for kommunen som arbejdsgiver. Af e-mailen forstås, at konsekvenserne kan være en fyring.

- Når en ansat har ytret sig på en måde, så loyalitetspligten er brudt, så er de ansættelsesretlige konsekvenser minimum advarsel og i særlige tilfælde op til påtænkt opsigelse, alt efter alvoren i det den ansatte har skrevet om, skrev kommunen blandt andet.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx