Af Ritzau - 24/03-17 14:25

Bandepakke ventes at falde på plads fredagBandepakke ventes at falde på plads fredag

En forståelse omkring finansieringen skulle være på plads, så en bandepakke kan præsenteres fredag.

Hvis alt går vel, så kan justitsminister Søren Pape Poulsen (K) fredag eftermiddag præsentere en bandepakke, som vil betyde højere straffe til rockere og bandemedlemmer.

Flere kilder oplyser, at bandepakken sandsynligvis falder på plads på et møde fredag klokken 16.

Her skal regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti efter planen se hinanden i øjnene en sidste gang, inden aftalen bliver indgået.

Foruden hårdere straffe ventes aftalen at indeholde et planlagt opholdsforbud, der vil betyde, at rockere og bandemedlemmer ikke må opholde sig i de områder, hvor de har begået kriminalitet.

Bandepakken ventes at koste 80 millioner kroner. Men politikerne har haft svært ved at blive enige om, hvor pengene skal komme fra.

Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, kritiserede torsdag, at man vil skaffe penge ved at tage fra udsatte boligområder.

- Vi har haft nogle diskussioner. Vi synes ikke, at det er klogt, at det er de mest udsatte boligområder i landet, der skal betale for hårdere straffe. Der vil vi gerne have en anden finansiering, sagde S-ordføreren sent torsdag aften, da forhandlingerne blev afbrudt.

Fredag har partilederne forhandlet i Finansministeriet. Her skulle der være opnået en enighed om finansieringen, hvilket kan bane vejen for den endelige aftale fredag.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Det er århundredes største katastrofe...
bt.dk
Dansk hitmager har fået nyt job i...
bt.dk
Alle måbede over popstjernen på tv:...
bt.dk
Afsløring: Erdogans-stikkerlinje...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx