Af Ritzau - 16/12-16 10:07

Tyrkisk kilde: Aleppo-evakuerede bliver i SyrienTyrkisk kilde: Aleppo-evakuerede bliver i Syrien

Ifølge en tyrkisk embedsmand vil der ikke blive etableret lejre i Tyrkiet for evakuerede fra Aleppo i Syrien.

Tyrkiske kilder i den krigshærgede by Aleppo oplyser, at der vil blive oprettet lejre i Syrien for flygtninge fra Aleppo.

- Der er ikke planer om at oprette lejre i Tyrkiet for Aleppo-evakuerede. Men syge og sårede vil fortsat blive modtaget i Tyrkiet, siger en tyrkisk embedsmand i Aleppo til Reuters.

Den tyrkiske kilde siger, at der vil blive oprettet lejre to steder på den syriske side af grænsen med en kapacitet til at huse 80.000 evakuerede.

- Der er bestræbelser i gang for at øge antallet af busser, så evakueringen af det østlige Aleppo kan fremskyndes, siger den tyrkiske embedsmand til Reuters.

I konvojerne, der kører ud af det østlige Aleppo, er der nu også private biler, siger en embedsmand fra Tyrkiet.

- Folk i egne biler har fået tilladelser til køre ud sammen med busserne i dag, siger embedsmanden, Zakaria Malahifji, til Reuters.

Overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder siger også, at private biler kører ud af den sidste oprørsenklave i den østlige del af Aleppo.

Tyrkiet spiller en central rolle i det nordlige Syrien. Den russiske præsident, Vladimir Putin, siger, at han er nået til enighed med Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, om at holde syriske fredsforhandlinger i Kasakhstans hovedstad, Astana.

Disse forhandlinger vil finde sted ud over de forhandlinger, som foregår under FN i Genève, siger Putin.

Han tilføjer, at det er rigtigt at bevæge sig mod en politisk løsning i Syrien.

Den russiske leder, der talte med journalister under et todages besøg i Tokyo fredag, fremsatte udtalelserne før et møde i FN's Sikkerhedsråd om Syrien.

Mødet er indkaldt af Frankrig, som opfordrer til, at der bliver sendt internationale observatører til Aleppo for at overvåge udviklingen og for at sikre levering af nødhjælp.

EU's politiske ledere har også lagt pres på Rusland med indtrængende appeller om, at der bliver gjort mere for at beskytte civile.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Kendt dansker raser over...
bt.dk
Støjberg: Nu er det ramadan, og jeg...
bt.dk
Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
Medarbejdere er rasende: De ansatte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx