Af Ritzau - 05/10-16 13:33

Skatteminister: Nuværende boligejere skal ikke frygte ny skatSkatteminister: Nuværende boligejere skal ikke frygte ny skat

Udspil om boligskat og ejendomsvurderinger skal skabe tryghed i maven og i tegnebogen, siger minister.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) forsøgte at mane til ro blandt landets boligejere, da han onsdag præsenterede regeringens udspil til ny boligskat og nye ejendomsvurderinger.

Ingen nuværende boligejere kommer til at betale mere i skat med de nye skatteregler, lyder det fra skatteministeren:

- For at danskerne kan føle sig trygge og sikre på deres økonomi, skal der være tryghed omkring boligskatterne. Det, som jeg i dag lægger frem, skaber den tryghed i maven såvel som i tegnebogen, siger Karsten Lauritzen.

Han gav samtidig et konkret løfte til de nuværende boligejere:

- Jeg vil sige det klokkeklart: Ingen, som ejer en bolig i dag, skal frygte at blive beskattet fra hus og hjem, siger skatteministeren på et pressemøde for fremlæggelsen af et nyt boligskattesystem.

Uden at nævne Socialdemokratiet ved navn fastslog Karsten Lauritzen, at det vil skabe usikkerhed, hvis man vil lade det nuværende boligskattestop fortsætte efter 2020. Det er det, som Socialdemokratiet har foreslået.

- Hvis vi læner os tilbage og lader det nuværende boligskattestop fortsætte, vil trygheden være udfordret. Både på kort, men særligt på lang sigt, siger Karsten Lauritzen.

- 2001-skattestoppet har ikke forhindret, at grundskylden er steget ganske betydeligt. Det er den, fordi boligpriserne er steget meget mere, end man kunne forestille sig i 2001.

- Stigende grundskyld og nye vurderinger vil i princippet føre til højere boligskatter for rigtig mange danskere, og det ønsker regeringen ikke, siger Karsten Lauritzen.

Han henviser dermed til, at det nuværende skattestop kun er en gardering mod stigninger i ejendomsværdiskatten. Men grundskylden kan med det nuværende skattestop stige med syv procent om året.

Det har ifølge skatteministeren skabt utryghed for mange boligejere. Især fordi der med de seneste års prisstigninger omkring især de store byer er udsigt til markant højere ejendomsvurderinger.

- En mere præcis vurdering vil for de fleste betyde en væsentligt højere vurdering.

- Hvis vi bare tog de nye vurderinger i brug, ville det blive en dyr fornøjelse for danskerne. Det er derfor, vi sænker satserne på både ejendomsværdiskatten og grundskylden, siger Karsten Lauritzen.

Når de nye og højere ejendomsvurderinger kommer, vil boligejerne heller ikke blive ramt med tilbagevirkende kraft:

- For at udrydde enhver tvivl: Hvis ens vurdering har været sat for lavt, så skal man ikke frygte, at den her regering kommer og opkræver de penge med tilbagevirkende kraft, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V)

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx