Af Ritzau - 08/04-16 15:49

OECD inviterer skattemyndigheder til møde om lækageOECD inviterer skattemyndigheder til møde om lækage

Økonomisk samarbejdsorganisation vil forsøge at finde en fælles reaktion på nye oplysninger om skattely.

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) har hasteindkaldt internationale skattemyndigheder til et møde om skattely i Paris på onsdag i næste uge.

Mødet finder sted på baggrund af den verdensomspændende lækage af 11,5 millioner dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama.

Fra Danmark sender Skat en embedsmandsdelegation af sted for at deltage i mødet.

Ifølge indsatsdirektør i Skat Jim Sørensen giver mødet de mange skattemyndigheder mulighed for at diskutere, hvordan man i fællesskab kan og skal reagere på de mange nye oplysninger, som er kommet frem siden søndag.

- Ulovlig brug af skattely er et grænseoverskridende problem, som kun kan løses i fællesskab gennem internationalt samarbejde, udtaler Jim Sørensen i en skriftlig kommentar.

- Mødet i Paris er en rigtig god mulighed for at diskutere, hvordan Skat kan bidrage til den internationale indsats mod skatteunddragelse, siger han.

Skat oplyser, at myndigheden allerede i begyndelsen af januar blev bekendt med Panama-lækagen og siden har haft kontakt til internationale samarbejdspartnere for at få del i oplysningerne.

Blandt andet har Skat har fået tilkendegivelse fra de lande, som har indsigt i lækagen, om, at såfremt de i deres materiale finder oplysninger om danskere eller om Danmark i det hele taget, så vil disse blive sendt til Ska.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx