Af Ritzau - 07/04-17 10:05

Fagbosser advarer ministre mod at sløjfe støtte til KvinfoFagbosser advarer ministre mod at sløjfe støtte til Kvinfo

Der er ingen saglige argumenter for at lukke kønscenteret, siger flere fagbosser i åbent brev til regeringen.

Kvinfo får nu moralsk opbakning fra en bred vifte af folk efter at have været under længere tids beskydning.

Centeret for køn og ligestilling, der har fået frataget opgaven med at drive bibliotek, står til at miste millionstøtte til sit mentornetværk. Liberal Alliance presser på for at fjerne al statsstøtte til centeret.

Men Danmark vil være fattigere uden Kvinfo, advarer en lang række fagbosser og organisationer i et åbent brev til regeringen.

- Det er med stor undren, at vi nu er vidne til, hvad vi kun kan se som et angreb på Kvinfo, lyder det i brevet.

- Vi har vanskeligt ved at forstå, hvilke saglige, faglige motiver der måtte ligge til grund for ønsket om at fratage statsstøtten til Kvinfo.

Brevet er underskrevet af blandt andre 3F, LO, FTF, Dansk Metal, Akademikerne, Djøf, Gymnasieskolernes Lærerforening, Danmarks Lærerforening, Dansk Journalistforbund og Dansk Magisterforening.

Baggrunden er, at kulturminister Mette Bock (LA) i slutningen af marts besluttede at lægge Kvinfos bibliotek ind under Det Kongelige Bibliotek.

Herefter proklamerede partifællen Laura Lindahl, der er medlem af Folketingets Ligestillingsudvalg, at Liberal Alliance vil kæmpe for at fjerne al statsstøtte til "den venstreorienterede propaganda" fra Kvinfo.

Den største del af statsstøtten til centeret er forankret i Udenrigsministeriet, hvor den er fastlåst flere år frem.

Men Kvinfo modtager også årligt to millioner kroner fra Udlændinge- og Integrationsministeriet, som ikke er bundet.

På opfordring fra Laura Lindahl meddelte udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i slutningen af marts, at hun vil sløjfe sin del af støtten til Kvinfo.

De to millioner kroner fra Støjbergs ministerium går til et mentornetværk, der matcher flygtningekvinder med en frivillig dansk mentor. Men Kvinfo har ikke godt nok fat i indvandrerkvinderne, lød Støjbergs argument.

Det anfægter fagbosserne og organisationerne i deres brev. I 2015 kom cirka halvdelen af netværkets brugere nemlig i arbejde, påpeger de.

Både Mette Bock og Inger Støjberg har afvist, at deres beslutninger skal ses som et korstog mod Kvinfo. Støjberg giver dog Laura Lindahl ret i, at centeret er "et venstreorienteret organ".

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nye Anja og Viktor-stjerner søges:...
bt.dk
Se det: Her gør hun det - bliver OL's...
bt.dk
Kræver hård straf til sexhypnotisør:...
bt.dk
Kvinde fundet liggende på banegård:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx