Af Ritzau - 05/12-16 12:04; Opdateret: 05/12-16 12:27

Esbjerg kyler Colin Todd ud og satser på assistentenEsbjerg kyler Colin Todd ud og satser på assistenten

Den hårdt trængte bundklub Esbjerg skiller sig af med Colin Todd og satser på assistenten Lars Lungi Sørensen.

Fodboldklubben Esbjerg stopper samarbejdet med cheftræner Colin Todd med øjeblikkelig virkning.

I stedet overtager assistenttræner Lars Lungi Sørensen ansvaret i den hårdt trængte bundklub.

- Vi bebrejder ikke Colin Todd de resultater, han har nået i sin tid i Esbjerg, men vi tror heller ikke på, at han er den langsigtede løsning, siger sportsdirektør Ted van Leeuwen til klubbens hjemmeside.

- Der er behov for at udstikke en ny retning, og jeg vil gerne sætte den proces i bevægelse straks.

- Lars Lungi Sørensen passer bedre til klubben og dens dna, og han kan med sin metodiske tilgang til fodbold udvikle spillere og gøre dem bedre individuelt, siger sportsdirektøren.

Den tidligere Randers-træner Colin Todd blev hentet til Esbjerg i sommer, efter at den vestjyske klub havde fyret Hobros tidligere succestræner Jonas Dal.

Englænderen har flere gange i dette efterår set sig nødsaget til at hæve stemmen over for sine spillere, der gennem hele sæsonen har kæmpet i bunden af Alka Superligaen.

Efter et 2-6-nederlag til AGF for fem uger siden satte han spørgsmålstegn ved, om Esbjerg-spillerne havde kvalitet til at spille i landets bedste række. Englænderen tager fyringen med ro.

- Det er altid en stor skuffelse, når man bliver afskediget i en fodboldklub, men jeg har været i branchen længe nok til at vide, det sker.

- Mens jeg har været i klubben, er jeg blevet behandlet godt hele vejen rundt. For klubben handler det nu kun om overlevelse, og jeg ønsker klubben alt det bedste, siger Colin Todd.

Hans afløser Lars Lungi Sørensen var kortvarigt cheftræner i sommer umiddelbart efter fyringen af Jonas Dal. Nu satses der fremadrettet på den hidtidige assistent.

- Jeg kommer med grundige taktiske overvejelser om enhver modstander, og forhåbentlig kan jeg lykkes med at indføre en hurtigere og mere direkte spillestil, siger 47-årige Lars Lungi Sørensen.

Esbjerg indtager Superligaens sidsteplads med 16 point efter 20 spillerunder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michael Dyrby: Kære Kronprins - her...
bt.dk
Jørgen Olsen er med i beskidt...
bt.dk
Familie ryddede op på loftet: Fandt...
bt.dk
Forskere lover: NU løser vi gåden om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx