Af Ritzau - 13/04-16 09:42

Minister vil slippe pensionsmilliarder fri til investeringMinister vil slippe pensionsmilliarder fri til investering

Hvis reglerne liberaliseres, frigives der 132 milliarder kroner, som iværksætterne skal kunne få fingre i.

Drop rigide regler og sæt privates pensionsformuer fri til investeringer, så der kan skabes vækst, er budskabet fra erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V).

Han er klar til tage et opgør med regler, som forhindrer folk med private pensionsformuer i at investere i nye virksomheder, skriver Børsen.

Liberaliseres reglerne, frigives der 132 milliarder kroner, som især iværksætterne kan få fingre i.

- Jeg er positivt indstillet over for at få liberaliseret regler, der begrænser, at man kan bruge private pensionsopsparinger på investeringer i iværksættervirksomheder, siger Troels Lund Poulsen til avisen.

Danskerne har mere end 483,4 milliarder kroner stående på frivillige, private pensionsopsparinger som eksempelvis ratepension eller kapitalpension.

I dag skal man have minimum 500.000 kroner stående på en privat pensionskonto i banken, før man må investere i en iværksættervirksomhed.

Som minimum skal man investere 100.000 kroner i et selskab, og så må man højst investere 50 procent af den del af opsparingen, der er på over to millioner kroner, skriver Børsen.

- Jeg er interesseret i, at private pensionspenge kommer ud at arbejde, så de kan stimulere virksomheder, der skaber vækst herhjemme.

- Det er klart, at der også er nogle skattemæssige konsekvenser af det her, så jeg kan ikke bare sige, at det gør jeg fra i morgen, men vi skal drøfte det i regeringen - men jeg synes, det er et spændende forslag, siger Troels Lund Poulsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Opsigtsvækkende vidneudsagn i retten:...
bt.dk
Filmede sit døende offer: Willy får...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx