Af Ritzau - 13/03-17 17:52

Røde Kors: Håndsrækning til sultende sker på kritisk tidspunktRøde Kors: Håndsrækning til sultende sker på kritisk tidspunkt

Danmark giver 300 millioner kroner til sultkatastrofe i Afrika. Røde Kors kalder situationen for kritisk.

Det er på et kritisk tidspunkt, at Danmark bevilger 300 millioner kroner til en akut sultkatastrofe i det østlige Afrika.

Sådan lyder meldingen fra Røde Kors i kølvandet på, at Udenrigsministeriet mandag annoncerede bevillingen.

- Det er meget kritisk nu. Det er rigtig vigtigt, at både den danske regering og andre regeringer går ind og hjælper til med at få nødhjælp frem, siger international chef i Røde Kors Birgitte Ebbesen.

Stadig flere sulter i regionen, hvor der er krig, konflikt og en langvarig tørke. Det har store konsekvenser for befolkningen, lyder det fra Birgitte Ebbesen.

- Hvis man kigger på Yemen som eksempel, er der omkring en halv million børn, som er svært, svært underernærede. Hvis de ikke får hjælp, dør de.

- Det er et godt billede på, hvor kritisk situationen er blevet, fordi det har været så svært i meget lang tid at få hjælp til de her grupper, siger hun.

Ud over Yemen hærger sultkatastrofen i Somalia, Etiopien, Sydsudan og den nordlige del af Kenya.

Den internationale chef fremhæver, at det er svært at arbejde i regionen. Flere forskellige konflikter mellem militser og regeringer kan gøre det svært at få nødhjælpen frem.

I Sydsudan alene har knap fem millioner mennesker - heraf mere end en million børn - akut behov for mad.

De 300 millioner danske støttekroner går til FN's Fødevareprogram, International Røde Kors og andre organisationer i de berørte lande.

Røde Kors får 100 millioner kroner til arbejdet i Somalia og Yemen.

Den internationale chef kalder bidraget for solidt. Bidraget skal ifølge Birgitte Ebbesen bruges til mad, sondemad, vand og medicin til de sultende mennesker.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Det skal stoppes: Røngtenstråler,...
bt.dk
Paradise-deltager: Jeg er til vild sex
bt.dk
En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx