Af Ritzau - 22/11-16 17:01

Ung mand dømt for overgreb på ungdomshøjskoleUng mand dømt for overgreb på ungdomshøjskole

En nu 18-årig mand har fået en anbringelsesdom for et voldtægtsforsøg og et tilfælde af grov vold på skole.

Et nævningeting i Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 18-årig mand en anbringelsesdom for et voldtægtsforsøg og et tilfælde af grov vold mod to piger på en ungdomshøjskole i Aarhusområdet.

De var alle tre elever på skolen, da overgrebene fandt sted en nat i september sidste år. Det oplyser senioranklager Birgitte Ernst, Østjyllands Politi.

Den 18-årige er blevet dømt for at skaffe sig adgang til de to pigers værelse på skolen. Her klædte han sig af og krøb op i sengen til pigerne, der lå og sov.

Han lagde sig oven på den ene, holdt hende fast, tog kvælertag på hende og bed hende, for at tiltvinge sig samleje med hende. Det mislykkedes imidlertid, fordi pigen gjorde modstand og flygtede.

Bagefter kastede han sig over den anden pige. I dette tilfælde blev han frifundet for voldtægtsforsøg, men dømt for grov vold, fordi han tog kvælertag på pigen og bed hende i hånden, inden hun slap væk.

Den dømte var 17 år, da overgrebene på ungdomshøjskolen fandt sted. Han blev også dømt for et tilfælde af trusler på livet i 2014 og nogle tilfælde af tyveri i 2013. Disse forhold foregik i Upernavik i Grønland.

Anklageren havde bedt om at få den unge mand dømt til anbringelse på en institution for personer med vidtgående psykiske handicap, og nævningetinget dømte ham til anbringelse uden længstetid.

- Det er en hård straf, og det var derfor, sagen blev behandlet af et nævningeting, siger Birgitte Ernst. Hun er tilfreds med dommen, selv om hun havde bedt om at få manden dømt for voldtægtsforsøg i begge tilfælde.

Anbringelsesdommen indebærer, at manden skal være anbragt, indtil en dommer afgør, at han kan komme ud af institutionen.

Den unge mand har udbedt sig betænkningstid og overvejer nu, om han vil anke dommen til landsretten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Amerikansk rigmand og entreprenør...
bt.dk
Kvinde tilbageholdt af politiet efter...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx