Af Ritzau - 10/03-17 12:01

Træner du hårdt? Det kan gå ud over sexlystenTræner du hårdt? Det kan gå ud over sexlysten

Mænd, der dyrker intensiv udholdenhedstræning, har mindre lyst til en svedig omgang på lagnerne, viser en ny undersøgelse.

Er du glad for sveddryppende udholdenhedstræning? Så er du måske mindre glad for en svedig omgang på lagnerne.

Mænd, der regelmæssigt dyrker udholdenhedstræning eller træner ofte ved høj intensitet, har nemlig lavere sexlyst.

Det viser en ny undersøgelse lavet af et forskerhold på University of North Carolina publiceret i The Official Journal of the American College of Sports Medicine.

Ifølge Kurt Jensen, cand.scient. og lektor ved Institut for Idræt og Biomekanik, er det ikke overraskende, at der er en sammenhæng.

- Det er velkendt, at hård træning påvirker hormonbalancen – i denne sammenhæng er det nok især sænkningen af testosteronniveauet, som er det mandlige kønshormon, der kan medvirke til den viste sammenhæng i undersøgelsen, siger Kurt Jensen.

Undersøgelsen viste, at deltagerne, der træner ofte ved lav intensitet eller træner en moderat mængde, har større sandsynlighed for en høj/normal sexlyst end deltagerne, der træner ofte ved høj intensitet.

Deltagerne, der i lavere eller moderat grad dyrker udholdenhedstræning, rapporterede en høj eller normal sexlyst i større grad end deltagerne, der dyrker store mængder udholdenhedstræning.

I den videnskabelige artikel konkluderer forskerne, at resultatet bør tages op til overvejelse hos kliniske behandlere af mænd med seksuelle problemer.

Den overvejelse er lektor Kurt Jensen enig i.

- At det kan være en blandt mange andre faktorer skal anerkendes, siger han.

Han tilføjer, at hvis der er tale om kortere perioder med hård træning, så kan det muligvis have den modsatte effekt på sexlysten, når træningen trappes ned igen.

- Man skal huske, at hård træning oftest vil blive efterfulgt af lettere træning og en decideret nedtrapning op til en konkurrence, hvilket vil normalisere hormonbalancen og måske endda give en eller anden form for superkompensation. Det vil sige øge libido – hvis undersøgelsens resultater holder stik, forklarer Kurt Jensen.

Om undersøgelsen:

- Den videnskabelige artikel er baseret på en spørgeskemaundersøgelse af over 1000 raske mænd og publiceret i et anerkendt tidsskrift.

- Resultaterne kan muligvis også overføres til kvinder, men nok ikke i samme omfang, da testosteron kun optræder i lave koncentrationer hos kvinder, bemærker Kurt Jensen.

Kilder: "Endurance Exercise Training and Male Sexual Libido" og Kurt Jensen.

/ritzau/FOKUS

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx