Af Ritzau - 06/11-16 17:40

Håndboldherrerne vinder storsejr i EM-kvalifikationenHåndboldherrerne vinder storsejr i EM-kvalifikationen

Letland var ingen modstander for de danske OL-guldvindere, der på udebane vandt med 36-23.

Det danske herrelandshold i håndbold fortsætter den sikre kurs mod EM i Kroatien i 2018.

Efter hjemmesejren over Holland i torsdags blev det søndag til en knusende sikker 36-23-gevinst på udebane over Letland.

Selv om Mikkel Hansen havde fået lov til sidde over for at hvile stængerne, var der aldrig tvivl om den danske sejr over letterne.

Balterne var kun med i kampens indledning, hvor holdet var foran 5-4, men derefter overtog OL-guldvinderne fuldstændig showet.

Seks danske mål på stribe ændrede 6-6 til dansk føring på 12-6, og trods en stribe afbud havde Gudmundur Gudmundssons mænd aldrig problemer med at spille sig til åbne muligheder.

Playmakeren Morten Olsen styrede spillet med autoritet og var også selv farlig, når han afsluttede udefra.

På stregen fik Aalborgs Simon Hald en del spilletid og faldt pænt ind i spillet, mens danskerne konstant udbyggede føringen i anden halvleg.

Noget stort håndboldland er Letland ikke, og det undertippede mandskab troede så lidt på egne muligheder mod Danmark, at flere af de bedste spillere havde meldt afbud.

Det var medvirkende til, at der aldrig blev spænding om udfaldet i en forestilling, hvor danskerne stort set gjorde, som de ville.

Danmark har fire point efter de første to kampe med Holland og Letland. Ungarn er det sidste hold i puljen, hvorfra de to bedste er sikker på en billet til EM.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Henrik bisættes i dag: Send ham...
bt.dk
Fodboldkomets københavner-lejlighed...
bt.dk
'Luksusfælden' endte i skilsmisse:...
bt.dk
Se videoen: Kongefamilien tager...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx