Af Ritzau - 07/12-16 09:54; Opdateret: 07/12-16 13:55

Dommer fængsler 26-årig for at skyde betjent i hovedetDommer fængsler 26-årig for at skyde betjent i hovedet

En 26-årig mand blev anholdt, kort efter at en betjent blev skudt tirsdag. Han nægter sig skyldig i sigtelsen.

I årevis har en 26-årig mand næret et had til politiet, og i den seneste måned har han flere gange over for sin mor talt om at skyde en politimand.

Onsdag har Retten i Glostrup slået fast, at den 26-årige med stor sandsynlighed er identisk med den gerningsmand, som tirsdag klokken 8.20 skød en uniformeret politimand i hovedet ved Albertslund Politigård.

Betjenten er fortsat i livsfare.

Han er blevet opereret flere gange, men har stadig projektilfragmenter i hjernen, fortæller anklager Morten Frederiksen onsdag ved Retten i Glostrup, hvor den 26-årige er fremstillet i grundlovsforhør.

Dommer Anne Horstmann har valgt at varetægtsfængsle den 26-årige i foreløbig fire uger for drabsforsøg på den 43-årige politimand. Der er - siger dommeren - en "særlig bestyrket mistanke" om, at manden er skyldig.

Det er mandens mor, som har fortalt om sønnens afsky for ordensmagten. Hun er blevet afhørt af politiet, efter at sønnen tirsdag morgen blev pågrebet.

Anklager Morten Frederiksen har ved onsdagens retsmøde refereret fra afhøringen af moren.

Hun har fortalt, at hun tilbage i 2000 var indblandet i en trafikulykke. Sønnen har længe følt, at hans mor blev dårligt behandlet af systemet.

I 2012 kulminerede hadet, da sønnen gik ind på Albertslund Politigård bevæbnet med en hardballpistol. Han skød mod en betjent og sagde, at hvis pistolen havde været rigtig, var betjenten blevet skudt.

Det kostede ham otte måneders fængsel, og en mentalundersøgelse i forbindelse med den sag slog fast, at manden formentlig havde en paranoid personlighedsforstyrrelse.

Efter løsladelsen blev det bedre. Hadet var mindre, har moren forklaret. Men for en måneds tid siden blussede det op igen. Sønnen talte om at stjæle en pistol fra en skydeklub og skyde en betjent.

Og det er netop det, der ifølge politiets sigtelse er sket.

Mandag aften forsvandt en Hemmerly-pistol kaliber 22 fra Rødovre Skydeklub. Klubben anmeldte det til politiet og sagde også, at den 26-årige formentlig stod bag.

Derfor faldt mistanken også med det samme på manden, da den 43-årige betjent blev skudt tirsdag. Politiet sporede mandens mobiltelefon, og han blev anholdt på åben gade i Glostrup.

Anklager Morten Frederiksen fortæller, at han ved anholdelsen opførte sig, som om han ikke vidste noget om, hvad der foregik.

Siden har han nægtet at udtale sig. Heller ikke under onsdagens retsmøde ville den mørkhårede mand forklare sig.

Overvågningen af mobiltelefonen viste, at han søgte på forsvarsadvokat Mette Grith Stages mobilnummer cirka 20 minutter efter skyderiet og ringede til hende, men den gik på telefonsvarer.

Hun ringede tilbage kort efter, men opringningen gik på den sigtedes telefonsvarer.

Morten Frederiksen bad under retsmødet retten om at få den 26-årige mentalundersøgt igen.

- Vi må have en grundig undersøgelse af, hvad det er for en psyke, der ligger til grund for handlingerne, lød det fra anklageren. Dommer Anne Horstmann valgte at efterkomme begæringen.

Forsvarer Rune Pedersen talte under retsmødet på vegne af sin klient. Den 26-årige nægter at være gerningsmand, og han overvejer nu, om han vil kære kendelsen om fængsling til Østre Landsret.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Læs Liverpool-stjernens fortryllende...
bt.dk
Poul Madsen: Jeg har fortalt min...
bt.dk
Morgan Freeman i knæ: Mit liv kan...
bt.dk
Lille barns svar i skoleopgave går...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx