Af Ritzau - 11/08-16 13:02; Opdateret: 11/08-16 14:57

25-årig brite bliver hertug og mangemilliardær på en dag25-årig brite bliver hertug og mangemilliardær på en dag

Hugh Grosvenor er nu det yngste medlem i gruppen af verdens 400 rigeste. Arver formue på 82 milliarder kroner.

storybild

Dele af London er gået i arv til den 25-årige Hugh Grosvenor. (Arkivfoto) (Billede: Free)

Hugh Richard Louis Grosvenor har indtil nu levet et stille liv. Men med sin fars død har han arvet ikke bare titlen som hertug af Westminster, men også en af Storbritanniens største formuer. Det skriver flere medier, deriblandt The Guardian.

Faren, den sjette hertug af Westminster, Gerald Cavendish Grosvenor, døde tirsdag efter kort tids sygdom.

Og da både titel og formue kun går i arv til mandlige familiemedlemmer, har Hugh Grosvenor nu råderet over familiens 82 milliarder kroner store formue.

Familieformuen består af store ejendomsbesiddelser i London. Derudover sidder familien, der indtrådte i den britiske adel i 1622, på store områder i blandt andet Skotland, Canada og Hongkong.

Titlen som hertug af Westminster blev givet af dronning Victoria i 1874 til Hugh Grosvenor, men kimen til formuen blev lagt allerede i 1677, da Sir Thomas Grosvenor via ægteskab kom til et større område af sump, land og lunde vest for London. Det er siden blevet centralt i London.

Nu tilfalder formuen altså Hugh Grosvenor. Han er relativt ukendt, omend hans 21-års fødselsdag angiveligt kostede fem millioner pund og involverede 800 gæster, blandt andre prins Harry.

Han har tidligere været kendt som greve af Westminster, men er nu officielt D. 7. Hertug af Westminster.

Efter sin fars død er han katapulteret ind på listen over verdens rigeste mennesker, mere specifikt som nummer 68, og som Storbritanniens tredjestørste jordejer ifølge Bloomberg.

Det gør ham samtidig til det yngste medlem i gruppen af verdens 400 rigeste mennesker. Efter ham kommer arvingen til Wal-Mart, Lukas Walton, der er 29 år gammel, og stifteren af Facebook, Mark Zuckerberg, der i en alder af 32 år har en formue på 55 milliarder dollar.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx