Af Ritzau - 27/06-17 09:18; Opdateret: 27/06-17 10:31

Erdogans voldsmænd er uvelkomne til G20-topmøde i TysklandErdogans voldsmænd er uvelkomne til G20-topmøde i Tyskland

Flere af den tyrkiske præsidents folk er uønskede til G20-møde i Tyskland efter blodig vold i USA.

Tyskland regner med, at Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, lader sine mest voldelige embedsmænd og vagter blive hjemme, når han i næste uge deltager i et G20-topmøde i Hamburg.

Det siger en talsmand for det tyske udenrigsministerium.

De uønskede er folk i Erdogans følge, som i sidste måned angreb en lovlig demonstration, da den tyrkiske præsident besøgte USA.

Talsmand for det tyske udenrigsministerium, Martin Schäfer, siger, at G20-landenes stats- og regeringschefer kan tage deres egne livvagter med til Hamburg.

Men tysk lov skal respekteres, understreger han med adresse til Tyrkiet.

- Jeg har grund til at tro, at disse personer, som er blevet anklaget af USA's justitsvæsen, ikke vil vise sig på tysk jord i meget lang tid og altså heller ikke ved G20-topmødet, påpeger han.

Ni demonstranter blev i sidste måned såret foran Tyrkiets ambassade i Washington. Her angreb tyrkiske regeringsfolk i sorte jakkesæt kurdiske demonstranter på den anden side af gaden.

Adskillige af demonstranterne blev slået og sparket til blods, mens præsident Erdogan fulgte optrinet inde fra ambassaden.

De mange slag faldt, selv om amerikanske politifolk forsøgte at holde dem væk.

12 af Erdogans angribere er siden blevet sigtet i Washington for vold. Politiet har betegnet det som et "brutalt" overfald på en lovlig varslet demonstration.

Den tyrkiske regering har fordømt anklagerne. Men affæren har anstrengt forholdet mellem USA og Tyrkiet.

Tyrkiets forhold til Tyskland og EU har også været stærkt på retur. Det skete navnlig i måneder op til en folkeafstemning i Tyrkiet i april. Den gav ifølge kritikerne flertal for at give Erdogan diktatorisk magt.

Senest har regeringen i Ankara forhindret tyske politikere i at besøge tyske soldater på en NATO-base i den sydlige del af Tyrkiet.

G20-topmødet holdes 7. og 8. juli i Hamburg.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx