Af Ritzau - 07/12-16 19:11; Opdateret: 07/12-16 21:32

Minister dropper forgængers rygeforbud på erhvervsskolerMinister dropper forgængers rygeforbud på erhvervsskoler

Den nye regering har droppet planen om at indføre rygeforbud på erhvervsskoler og røgfri uddannelsessteder.

storybild

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) dropper forgængeren Sophie Løhdes planer om at indføre rygeforbud på alle landets erhvervsskoler. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Ida Marie Odgaard)

I Venstre-regeringens kræftplan fra efteråret lagde daværende sundhedsminister Sophie Løhde (V) op til totalt røgfrie erhvervsskoler.

Men den plan har hendes efterfølger på posten, partifællen Ellen Trane Nørby, skrinlagt. Det skriver Berlingske.

- - Vi har stadig en meget ambitiøs målsætning om, at Danmark skal have sin første røgfrie generation i 2030, siger den nye sundhedsminister til avisen.

- Men der er også andre veje at gå end forbud og lovgivning. For eksempel skal vi blive bedre til at forklare alle unge i et sprog, de forstår, hvorfor de ikke skal ryge – og at en storryger lever otte-ti år kortere end ikkerygere.

Erhvervsskolerne har en høj andel af rygere. Og ifølge den nu tidligere Venstre-regering ville et rygeforbud have været "et stærkt signal til alle om, at børn og unge og cigaretter ikke hører sammen".

Kræftplan IV, som Sophie Løhde fremlagde i efteråret, foreslog også at indføre rygeforbud på alle uddannelsessteder - og ikke kun børneinstitutioner, skoler, kostskoler, efterskoler og gymnasiale ungdomsuddannelser.

Men også det udspil er forsvundet i det nye regeringssamarbejde med Liberal Alliance og De Konservative. Førstnævnte har ligesom støttepartiet Dansk Folkeparti været imod rygeforbuddet.

Med flere partier i regeringen må man finde "andre veje til målet", end Venstre-regeringen lagde op til, betoner Ellen Trane Nørby over for Berlingske.

Kræftens Bekæmpelse er skuffet over det droppede rygeforbud. Projektchef for tobaksforebyggelse Niels Them Kjær har svært ved at se, hvordan man kan nå målet om nul unge rygere i 2030 kun med dialog og oplysning.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Meghan Markle fik specialfremstillet...
bt.dk
Offentligheden havde ingen adgang:...
bt.dk
I smerter før storstilet arrangement:...
bt.dk
Tidligere skovrider med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx