Af Ritzau - 21/05-16 21:11; Opdateret: 21/05-16 21:39

Typisk dansk forårsvejr giver travlhed i storkerederneTypisk dansk forårsvejr giver travlhed i storkerederne

For første gang i ni år er der i år fire storkeunger i Gundsølille. Hos det jyske storkepar er der fem på vej.

For første gang siden 2007, hvor storkeparret i Gundsølille ved Roskilde, Ida og Emil, begyndte at yngle på en gartneriskorsten i byen, er der i år hele fire storkeunger i reden.

Det fortæller formand for Storkene.dk Jess Frederiksen, som forklarer, at årsagen til succesen primært skal findes i vejret.

- De seneste par uger har der været en god blanding af regn og sol, der gør, at udbuddet af føde bliver optimalt, siger han.

Samtidig er voldsomme skybrud og lange perioder med regn udeblevet. Og det er ligeledes vigtigt, fortæller Jess Frederiksen.

- Ungerne kan ikke tåle regn og kulde, for så bliver de simpelthen kølet ned. Så den næste tid bliver afgørende for, om der kommer fire flyvefærdige storkeunger ud af reden i juli, siger han.

I maj måned har der ifølge Jess Frederiksen været en sand invasion af unge storke i landet. Men da de ikke er kønsmodne, yngler de endnu ikke.

Derfor er der i år kun to ynglende storkepar i Danmark. Det andet par, Annika og Tommy, holder til i Smedager ved Tinglev i Sønderjylland, hvor det venter på, at to storke bliver til syv.

- Her ligger parret og ruger på fem æg. Hvis de alle bliver til unger, får parret i Smedager travlt, siger Jess Frederiksen.

For at et kuld storkeunger kan overleve tiden i reden, kræver det, at storkemor og storkefar flyver omkring 400 kilo føde i form af regnorme, biller, padder, mus og mosegrise hjem.

Efter ynglesæsonen flyver storkene tilbage til Afrika og Den Iberisk Halvø, hvor de overvintrer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Morten bruger 5.700 kroner for meget...
bt.dk
Direktør talte over sig og blev...
bt.dk
Chokfyring i Superligaen: Fyrer...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx