Af Ritzau - 23/03-17 06:09; Opdateret: 23/03-17 11:25

Anklageren vil kræve Kundby-pige idømt forvaringAnklageren vil kræve Kundby-pige idømt forvaring

Anklagemyndigheden går efter en af de hårdeste straffe, når Kundby-sagen skal afgøres, oplyser anklager.

Anklagemyndigheden vil kræve den 17-årige terrortiltalte pige fra den såkaldte Kundby-sag idømt forvaring på ubestemt tid.

Det sker, efter at sagen har været forelagt Retslægerådet, selv om det er usædvanligt, at forvaring bruges i en sag mod en person i den alder, oplyser Anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

- Det er vores og Retslægerådets vurdering, at forvaring er den rigtige sanktion, siger senioranklager Peter Rostgaard Ahleson.

- Det er meget usædvanligt at tale om forvaring til en 17-årig, men det her er også en helt usædvanlig og alvorlig sag, siger han.

Efter straffeloven kan en person idømmes forvaring på ubestemt tid, hvis vedkommende bliver fundet skyldig i meget alvorlig kriminalitet, og i tilfælde hvor den dømte vurderes at være farlig for sine omgivelser.

Den i dag 17-årige pige fra Kundby er tiltalt for forsøg på terror ved at have forberedt fremstilling af sprængstoffer til brug ved bombeangreb på Sydskolen i Fårevejle og den jødiske Carolineskolen i København.

Hun nægter sig skyldig. Hendes forsvarer, advokat Mette Grith Stage, er overrasket over, at anklagemyndigheden vil kræve pigen idømt forvaring på ubestemt tid, siger hun til DR Nyheder.

- Jeg synes, det er vildt skræmmende og foruroligende, at vi som system mener, at en på gerningstidspunktet 15-årig, ikke tidligere straffet pige, skal spærres inde på ubestemt tid, siger Mette Grith Stage til DR.

Hun henviser til, at Højesteret flere gange har afvist forvaring af unge under 18 år.

Pigen anskaffede sig ifølge anklageskriftet kemikalier til bomber.

Angrebene skulle være sket i januar eller februar sidste år. Men pigen blev standset i forberedelserne, dels fordi hun ikke modtog en ordre om at udføre angrebene, og dels fordi politiet greb ind.

Hun blev anholdt 13. januar sidste år og har siddet varetægtsfængslet siden.

Straffesagen mod hende indledes ved et nævningeting i Retten i Holbæk 19. april. Der er afsat otte dage til sagen.

Dommen ventes at falde i første halvdel af maj.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Statsministeriet: Ingen ændringer i...
bt.dk
Fem gode råd: Sådan holder du varmen...
bt.dk
Tv-seere chokerede over OL-stjernes...
bt.dk
Luksusfælden-eksperter kom på hårdt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx