Af Ritzau - 12/10-16 23:37; Opdateret: 13/10-16 00:21

Syrisk bombemistænkt er fundet død i tysk fængselscelleSyrisk bombemistænkt er fundet død i tysk fængselscelle

Fængselspersonale fandt en 22-årig syrer, som mistænkes for at planlægge et bombeangreb, hængt i en celle.

En 22-årig syrisk mand, der var mistænkt for at planlægge et bombeangreb i Tyskland, har taget livet af sig selv i et fængsel i Leipzig.

Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa og nyhedsmagasinet Der Spiegel.

Fængselspersonale fandt manden død i cellen onsdag. Ifølge dpa havde han hængt sig selv.

Politiet i delstaten Sachsen vil ifølge Der Spiegel oplyse mere om sagen på et pressemøde torsdag klokken 11.

Manden var ifølge Der Spiegels oplysninger blevet sat under konstant overvågning i fængslet i Leipzig, fordi han blev anset for at være selvmordstruet. Hvis den oplysning er korrekt, står myndighederne med et forklaringsproblem, skriver nyhedsmagasinet.

- Hvordan en fængslet terrormistænkt, der betragtes som selvmordstruet, kan tage sit eget liv, er uklart. Politiet i Sachsen kommer til at skulle svare på mange spørgsmål, skriver nyhedsmagasinet.

Efter en to dage lang menneskejagt blev den 22-årige syrer anholdt af politiet natten til mandag. For øvrigt på et tip fra tre andre syriske flygtninge, der tilbageholdt deres eftersøgte landsmand og kontaktede politiet.

I et efterfølgende forhør beskyldte den anholdte ifølge dpa sine tre landsmænd for at være medsammensvorne. Det vides ikke, hvor stor troværdighed den påstand tillægges af politiet.

Den tyske efterretningstjeneste Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) mistænkte ham for at have tilknytning til organisationen Islamisk Stat (IS).

BfV har oplyst, at syreren sandsynligvis havde udset sig en lufthavn i Berlin som mål for et angreb med en hjemmelavet bombe.

Chefen for BfV, Hans-Georg Maassen, fortalte mandag til tv-stationen ARD, at efterretningstjenesten i begyndelsen af september fik oplysninger, der tydede på, at Islamisk Stat planlagde et angreb mod Tysklands transportsystem.

Torsdag lykkedes det spioner at spore den mistænkte til en adresse i Chemnitz.

Han blev derefter skygget, og fredag blev han set købe smeltelim i en discountbutik. Det fik efterretningstjenesten til at beslutte sig for at skride ind.

- Fordi vi antog, at det kunne være det sidste kemikalie, han manglede for at lave en bombe, sagde Hans-Georg Maassen til ARD.

En specialenhed stormede lørdag hans lejlighed i Chemnitz. Men han formåede at slippe væk.

I lejligheden blev der fundet omkring 1,5 kilo hjemmelavet sprængstof. Samme type som blev anvendt i angrebene i Bruxelles og Paris.

Manden kom til Tyskland i februar 2015 og fik asyl i november.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx