Af Ritzau - 07/09-16 04:30; Opdateret: 07/09-16 11:03

Lærere: Statstilskud til udsatte skoler er nødvendigtLærere: Statstilskud til udsatte skoler er nødvendigt

Det går ud over de svageste kommuner, hvis statstilskuddet fra skolereformen trækkes tilbage, mener lærerne.

storybild

Statstilskuddet fra skolereformen bliver halveret i det nye år, men det kommer til at have stor betydning for de svageste kommuner, lyder det fra Anders Bondo Christensen, Danmarks Lærerforening. Ifølge ham er det ikke skolerne, der er dårligt forberedt men Folketinget, der ikke holder øje. (Billede: Scanpix/Kasper Palsnov)

Folketinget skal forlænge tilskud, som de svage kommuner fik tildelt ved indførelsen af folkeskolereformen. Ellers er der elever, der kommer i klemme.

Sådan lyder det fra Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, efter at Politiken onsdag bringer en historie om, at de hårdest ramte kommuner skal spare 4500 kroner per elev allerede næste år.

Det vil ske, når de 600 millioner kroner, der blev afsat i forbindelse med skolereformen, halveres frem til 2018, hvor de forsvinder helt.

- Det er kommuner, der i forvejen er hårdt pressede økonomisk, og hvor elever får en undervisning, som bærer præg heraf, siger Anders Bondo Christensen.

Tilskuddet er blandt andet gået til øget brug af lærerpersonale og flere undervisningstimer.

Men ifølge Danmarks Lærerforening har regeringen valgt ikke at forlænge tilskuddet i finanslovsforslaget for 2017.

Det går ud over elever landet over, hvis tilskuddet til skolereformen udfases om tre måneder som planlagt, mener Anders Bondo Christensen.

- Vi har en forpligtelse til, at alle elever i hele Danmark får en undervisning, som svarer til det, der er besluttet i folkeskoleloven. Så det håber jeg, at man vil tage til efterretning i Folketinget.

- Nu synes jeg, at Folketinget må konstatere, at det pres, kommunerne var under dengang, bestemt ikke er blevet mindre, siger Anders Bondo Christensen.

Han bliver bakket op af formanden for forældreorganisationen Skole og Forældre, der også advarer politikerne om at fjerne tilskuddet fra de pressede skoler.

- Vi ved fra undersøgelser, vi har lavet og fra vores medlemmer i skolebestyrelserne, at vi slet ikke er i mål med at implementere folkeskolereformen. Det kræver selvfølgelig ressourcer at nå dertil, siger Mette With Hagensen i en kommentar.

De bedste og næstbedste løsninger på skolerne vil ikke være mulige, lyder det fra formanden for landets skoleledere.

- Med udsigt til den planlagte reduktion af midler til skolerne vil fokus alene være på at få økonomien til at hænge sammen, siger Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen, i en kommentar.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx