Af Ritzau - 21/12-16 22:01

Rusland: Al dialog med USA er frosset fastRusland: Al dialog med USA er frosset fast

Talsmænd for Rusland og USA er uenige om, hvor lidt eller hvor meget dialog, der finder sted over Atlanten.

Stort set er al dialog mellem Rusland og USA nu frosset fast, siger en talsmand for Kreml.

- Vi kommunikerer ikke med hinanden. Eller vi gør det kun minimalt, siger talsmanden Dmitrij Peskov til tv-stationen Mir TV.

Han bliver imidlertid modsagt af en talsmand for det amerikanske udenrigsministerium, som insisterer på, at USA og Rusland fortsat har diplomatiske kontakter på en række områder.

- Der er betydelig uenighed mellem USA og Rusland på enkelte områder. Det er velkendt, men der er ikke tale om et brud i dialogen, siger den amerikanske talsmand John Kirby.

- Senest tirsdag diskuterede USA's udenrigsminister, John Kerry, situationen i Syrien med sin russiske modpart, Sergej Lavrov, påpeger Kirby.

Ruslands forhold til omverdenen fik et alvorligt knæk, efter at landet i 2014 annekterede Krimhalvøen i Ukraine. Dette førte til sanktioner mod Rusland fra USA og EU.

Senest har anklagerne om, at Rusland gennem hackere forsøgte at påvirke udfaldet af det amerikanske præsidentvalg forværret de to store landes forhold.

USA's kommende præsident, Donald Trump, har indvarslet en ny linje over for Rusland, der virker langt mildere stemt over for den russiske præsident Vladimir Putins, styre end Obama.

Putin har også selv gjort det klart, at Rusland er klar til et samarbejde med den kommende Trump-administration.

Lokale russiske medier citerede onsdag Putin for, at "sanktionerne deler stater og forhindrer dem i at forene deres kræfter og sammen bekæmpe det fælles onde - terrorisme.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sensationelt: Lyngby rykker ud af...
bt.dk
Familie ryddede op på loftet: Fandt...
bt.dk
Alle frygter det værste: Nu kommer...
bt.dk
Rose fik et opkald, hun ikke skulle...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx